Один із найстаріших напоїв. Чотири факти про користь пива для здоров’я

5 серпня, 12:24
Пиво готують уже понад 6 тисяч років (Фото:george cox / unsplash)

Пиво готують уже понад 6 тисяч років (Фото:george cox / unsplash)

У Міжнародний день пива розповідаємо, чим може бути корисний цей обожнюваний багатьма напій.

Люди в усьому світі п’ють пиво тисячі років. Історики вважають, що прототип цього напою з’явився приблизно у IV тисячолітті до н. е. в Єгипті, а отже, наразі пиву більше 6 тисяч років. У 2007 році власник бару Джесс Авшаломов започаткував Міжнародний день пива, котрий відзначається у першу п’ятницю серпня.

Відео дня

Оскільки нові дослідження показали, що помірна кількість вина може мати користь для здоров’я, багато людей задаються питанням, чи може пиво бути корисним. Тож на честь свята ми зібрали кілька фактів про те, чим помірна кількість пива може бути корисною для вас.

1

Містить вітаміни групи В

Оскільки пиво виготовляється зі злаків і дріжджів, у ньому справді великий спектр вітамінів групи В. Окрім того, і світле, і темне пиво містять невелику кількість калію, кальцію, тіаміну, заліза та цинку.

Однак варто пам’ятати, хоча пиво містить невелику кількість мікроелементів, воно не є хорошим джерелом у порівнянні з цільними продуктами, такими як фрукти та овочі. Вам потрібно буде випити величезну кількість пива, щоб задовольнити щоденну потребу в поживних речовинах.

2

Може принести користь здоров’ю серця

Кілька досліджень показують, що легке або помірне споживання пива та алкоголю загалом може бути пов’язане з меншим ризиком серцевих захворювань.

12-тижневе дослідження за участю 36 дорослих із зайвою вагою виявило, що помірне споживання пива — один напій на день для жінок, два напої для чоловіків — покращує антиоксидантні властивості ЛПВЩ (хорошого) холестерину, а також покращує здатність організму виводити холестерин.

У великому огляді стверджується, що споживання пива від низького до помірного — до одного напою на день для жінок і до двох для чоловіків — може знизити ризик серцево-судинних захворювань так само, як і вино. Однак важливо зазначити, що ці потенційні переваги пов’язані лише з легким або помірним споживанням. З іншого боку, надмірне вживання алкоголю може збільшити ризик серцевих захворювань та інсульту.

bence boros / unsplash
Фото: bence boros / unsplash

3

Може покращити контроль рівня цукру в крові

Легке або помірне споживання алкоголю може покращити контроль рівня цукру в крові, що є проблемою для багатьох людей з діабетом.

Декілька досліджень виявили, що споживання алкоголю від легкого до помірного зменшує резистентність до інсуліну — фактор ризику діабету — а також загальний ризик розвитку діабету 2 типу.

Ба більше, велике дослідження за участю понад 70 500 учасників пов’язало помірне споживання алкоголю — 14 напоїв на тиждень для чоловіків і 9 напоїв на тиждень для жінок — зі зниженням ризику діабету для чоловіків і жінок на 43% і 58% відповідно.

Однак надмірне вживання алкоголю може звести нанівець ці переваги та значно збільшити ризик діабету. Також важливо зазначити, що ця потенційна користь не стосується пива та інших алкогольних напоїв, які містять велику кількість цукру.

4

Допомагає соціалізуватися

Соціальні аспекти помірного вживання алкоголю є також корисними. Дослідження показало, що вживання пива впливає на те, як ми бачимо та сприймаємо певні емоції: воно дозволяє нам швидше бачити щасливі обличчя. Споживання пива також збільшило тенденцію до бажання бути з іншими в позитивній соціальній обстановці.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X