У човниках з овочами. Рецепт минтая на мангалі від Тетяни Литвинової

29 травня 2021, 04:59
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кулінарний експерт поділилася незвичайним рецептом риби на мангалі, яка урізноманітнює літні шашлики.

Хоча минтай не користується особливою популярністю в рибних гурманів, його теж можна смачно і незвичайно приготувати, навіть на мангалі. Тетяна Литвинова рекомендує готувати цю доступну рибу з овочами в човнику з фольги.

Відео дня

Рецепт минтая на мангалі

Інгредієнти:

  • Минтай — 400 г

Овочева подушка:

  • Цукіні - 80 г
  • Квасоля стручкова — 80 г
  • Перець солодкий — 80 г
  • Цибуля солодка — 80 г
  • Кукурудза — 80 г
  • Помідори — 80 г
  • Сіль — 10 г

Соус:

  • Гірчиця — 1 ч.л.
  • Часник — 3 зубчики
  • Оливкова олія — 80 мл
  • Сік лайма — 1шт.
  • Цедра лайма — 1 шт.
  • Мед — 1 ст.л.
  • Коріандр — 0.5 ч.л.
  • Чебрець — 0.5 ч.л.
  • Сіль

Приготування

Зрізати кісточки на животі минтая, сполоснути.

Вирізати з фольги два прямокутника для формування човників. Загорнути в 2 рази бортики на 2−3 см, підігнути куточки по 20−30°. Закрутити куточки, формуючи човник (детально можна подивитися в відео).

Викласти філе риби в човник, посолити.

Нарізати овочі: перець — слайсами, помідори — навпіл і натерти на тертці. Перемішати всі овочі, посолити. Додати свіжий часник і цедру лайма.

Сік і цедру лайма перемішати з оливковою олією. Додати мед, гірчицю і часник, перемішати. Додати коріандр з чебрецем. З'єднати з овочами і перемішати.

Викласти овочі зверху на рибу в човники.

Запікати човники 20−30 хвилин на мангалі або в духовці, поки овочі не будуть готові.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X