Мільяччо. Рецепт традиційної неаполітанської запіканки з манкою

24 жовтня 2020, 05:23

Кулінар і власниця ресторанів Patison і Delish cafe Вікторія Фішич розповіла, як приготувати італійський десерт мільяччо з рікоти та манки.

«Ця страва з'явилася в середні віки, і, напевно, її винайшла якась селянка, намагаючись утилізувати залишки вчорашньої їжі», - розповідає кулінар.

Спочатку десерт готували з пшона, але потім стали використовувати в приготуванні манку. Мільяччо трохи схожий на запіканку, але завдяки більш солодкій і ніжній, ніж кисломолочний сир, рікоті, десерт виходить витонченим.

Відео дня

Рецепт мільяччо

Інгредієнти:

  • Манка - 150 г
  • Молоко - 400 мл
  • Вода - 300 мл
  • Рікота - 250 г
  • Яйце - 3 шт
  • Цукор - 180 г
  • Масло вершкове - 30 г
  • Цедра 1 апельсина
  • Ванілін - ½ пакетика
  • Сіль - одна щіпка
  • Цукрова пудра - для декору

Приготування:

Змішайте в каструлі молоко, воду, вершкове масло, щіпку солі та цедру апельсина, зрізану однією широкою смужкою.

Доведіть суміш до кипіння та зніміть з вогню. Вийміть цедру апельсина, поступово всипте манку та ваніль, постійно перемішуючи вінчиком. Потім дайте суміші охолонути. На даному етапі виходить просто дуже смачна й ароматна каша, тому Вікторія Фішич застерігає, що головне - не з'їсти запіканку ще до її приготування.

В окремій мисці збийте блендером яйця з цукром до пухкої маси. Додайте рікоту і перемішайте лопаткою до однорідності. Додайте масу в манну кашу та ретельно вимісіть.

Змастіть форму для випікання вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть тісто у форму і поставте в духовку, розігріту до 200 ° C.

Якщо після 30 хвилин пиріг вже сильно зарум'яниться - температуру можна зменшити до 180 ° C. Загальний час випікання - 50-60 хвилин.

По готовності вийміть мільяччо з духовки, дайте охолонути та настоятися.

Краще приготувати з вечора і дати ніч постояти в холодильнику.

Перед подачею - присипте цукровою пудрою та пірнайте з головою у смаки Італії.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X