Оцінюватимуть борщ. Michelin оголосив про вихід червоного гіда в Росії
Найвідоміший у світі ресторанний гід Michelin оголосив, що починає видавати путівник по ресторанам Москви. Автори путівника зазначили, що там пропонують «емблематичну для Росії страву» — борщ.
Як повідомила компанія, її інспектори «були вражені різноманіттям кулінарної спадщини Росії», пише Радіо Свобода.
«На російській кулінарній сцені, з її багатою історією і світськими традиціями, в останні 30 років виникають нові тенденції, які втілюють талановиті шефкухарі, які віддані тому, щоб наголошувати на якості місцевих продуктів … Вони також радо використовують овочі й ароматні трави, які надають живих унікальних ароматів таким емблематичним для цієї країни першим стравам, як борщ чи рассольнік», — йдеться в повідомленні.
Втім, борщ, на який як на свою національну страву сьогодні претендує Росія, є основною першою стравою і символом саме української кухні.
На початку жовтня цього року експертна ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України рекомендувала міністерству включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України, зокрема, «культуру приготування українського борщу». «[Це] буде одним із важливих кроків для підготовки номінаційного досьє до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО», — повідомили тоді в МКІП.
У відповідь на цей крок російське урядове видання тоді назвало наміри України домогтися внесення культури приготування українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО «новим приводом для міжнародного скандалу».
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life