На новорічний стіл. Скумбрія, маринована з цибулею і часником
11 грудня 2021, 04:10
Рибні страви не оминають жодного новорічного столу. Тому пропонуємо приготувати мариновану скумбрію в домашніх умовах з цибулею та часником.
Скумбрію можна подати до відвареної картоплі, лавашу або приготувати рибні бутерброди. Як закуску, при подачі рекомендуємо полити рослинною олією і посипати рубаною зеленню кропу. Також скумбрію можна замаринувати «як червону рибу» або використати в суші.
Відео дня
Скумбрія, маринована з цибулею та часником
Інгредієнти:
- 3 шт замороженої скумбрії,
- 3 цибулини,
- 3 зубчики часнику,
- 1 ч. л цукру,
- 1 ст. л солі,
- 2 ст. л оцту 9%,
- 5 ст. л. ложок олії рослинної,
- перець чорний молотий,
- перець запашний горошком,
- лавровий лист.
Спосіб приготування:
- Скумбрію миємо, чистимо і ріжемо на шматочки середнього розміру. Усі маніпуляції проводимо з замороженою скумбрією.
- Чистимо і нарізаємо цибулю та часник.
- Скумбрію, цибулю та часник складаємо в миску, додаємо цукор, сіль, оцет, олію, перець, лавровий лист.
- Обережно перемішуємо, щільно складаємо в банку, накриваємо кришкою та в холодильник на добу.
- Коли скумбрія розморозиться, вона дасть сік, який успішно перемішається з маринадом.
- Через добу дістаємо скумбрію та подаємо з будь-яким гарніром. Смачного!