На новорічний стіл. Скумбрія, маринована з цибулею і часником

11 грудня 2021, 04:10

Рибні страви не оминають жодного новорічного столу. Тому пропонуємо приготувати мариновану скумбрію в домашніх умовах з цибулею та часником.

Скумбрію можна подати до відвареної картоплі, лавашу або приготувати рибні бутерброди. Як закуску, при подачі рекомендуємо полити рослинною олією і посипати рубаною зеленню кропу. Також скумбрію можна замаринувати «як червону рибу» або використати в суші.

Відео дня

Скумбрія, маринована з цибулею та часником

Інгредієнти:

  • 3 шт замороженої скумбрії,
  • 3 цибулини,
  • 3 зубчики часнику,
  • 1 ч. л цукру,
  • 1 ст. л солі,
  • 2 ст. л оцту 9%,
  • 5 ст. л. ложок олії рослинної,
  • перець чорний молотий,
  • перець запашний горошком,
  • лавровий лист.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію миємо, чистимо і ріжемо на шматочки середнього розміру. Усі маніпуляції проводимо з замороженою скумбрією.
  2. Чистимо і нарізаємо цибулю та часник.
  3. Скумбрію, цибулю та часник складаємо в миску, додаємо цукор, сіль, оцет, олію, перець, лавровий лист.
  4. Обережно перемішуємо, щільно складаємо в банку, накриваємо кришкою та в холодильник на добу.
  5. Коли скумбрія розморозиться, вона дасть сік, який успішно перемішається з маринадом.
  6. Через добу дістаємо скумбрію та подаємо з будь-яким гарніром. Смачного!
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X