Український стіл та італійська кухня. П’ять варіантів новорічного меню з рецептами та списками продуктів

29 грудня 2022, 03:14
Меню на Новий рік 2023 (Фото:sebastian coman photography / unsplash)

Меню на Новий рік 2023 (Фото:sebastian coman photography / unsplash)

Складати меню на будь-який святковий стіл довго та складно. Щоб нічого не забути та не приготувати нічого зайвого, рекомендуємо заздалегідь скласти меню. Завдяки нашій добірці, ви можете спланувати список покупок, заощадивши час, бюджет і нерви.

Що приготувати на Новий рік 2023? НВ зібрав п’ять святкових меню на новорічний стіл із рецептів, опублікованих на сайті, та склав списки продуктів, які потрібно купити. Вибирайте меню, перевіряйте, що з потрібного є у вас вдома та викреслюйте зі списку покупок. А також звіртеся з рекомендаціями, що має бути на новорічному столі для зустрічі року Чорного Водяного Кролика.

Відео дня

Меню: традиційний стіл

Закуски

Інгредієнти (на шість персон):

  • Яйце куряче — 10 шт;
  • Плавлений сирок — 200 г;
  • Сир твердий — 100 г;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Солодкий болгарський перець — 4 шт.
  • Майонез — 3 ст. л;
  • Сіль — до смаку;
  • Чорний перець — до смаку;
  • Зерна гранату для оздоблення;
  • Сардини — 4 банки;
  • Помідори — 8 шт;
  • Вершковий сир — 300 г;
  • Перець червоний, мелений — 5 г;
  • Цибуля зелена — 4 г;
  • Сік лимона — 4 ст.л;
  • Слабосолоний оселедець (4 філе — 600 г);
  • Кисле яблуко — 2 шт;
  • Батон — 60 г;
  • Молоко (5 ст. л. — 100 мл);
  • Вершкове масло (4 ст. л. — 80 г).

Салати

Інгредієнти (на шість персон):

  • Крабові палички — 500 г;
  • Консервована кукурудза — 2 банки;
  • Рис — 1 склянка;
  • Яйце — 12 шт;
  • Огірок свіжий — 2 шт;
  • Цибуля — 2 шт. (за бажанням)
  • Майонез — по смаку;
  • Перець чорний мелений — до смаку;
  • Капуста — 800 г;
  • Шинка — 400 г;
  • Твердий сир — 160 г;
  • Петрушка — до смаку;
  • Картопля варена — 14 шт;
  • Морква варена — 10 шт;
  • Огірок маринований — 12 шт;
  • Зелений горошок — 2 банки;
  • Варена ковбаса — 600 г;
  • Сметана — 200 г.

Гаряче

Інгредієнти (на шість персон):

  • Скумбрія — 4 шт;
  • Цибуля ріпчаста — 6 шт;
  • Хрін — 4 ч. л;
  • Гірчиця — 12 ч. л;
  • Сметана — 6 ст. л;
  • Соєвий соус — 2 ст. л;
  • Сіль до смаку;
  • Сало (з м’ясним прошарком) — 2 кг;
  • Оливки (без кісточки) — 200 г;
  • Волоські горіхи — 200 г;
  • Мариновані зелені перці - 6 шт;
  • Сухий орегано — 1 упаковка;
  • Часник — 8 зубчиків;
  • Петрушка — 2 пучки;
  • Рослинна олія — 200 мл;
  • Бальзамічний оцет — 5 ст. л;
  • Сік половини лимона;
  • Корочка хліба (білого або багета французького) — 2 шт.

kingoscarau / instagram
Фото: kingoscarau / instagram

Солодке

Інгредієнти (на шість персон):

  • Яйця — 12 шт;
  • Цукор — 630 гр;
  • Сода — 8 г;
  • Борошно — 1 кг;
  • Апельсиновий сік — 400 мл;
  • Молоко — 100 мл;
  • Вершкове масло — 30 гр;
  • Розпушувач — 1 пакетик;
  • Ванілін — 1 пакетик.

Меню: нова українська кухня

Закуски

Інгредієнти (на шість персон):

  • Філе оселедця — 4 шт;
  • Каперси — 100 гр;
  • Яйце — 6 шт;
  • Морква — 2 шт;
  • Бородінський хліб — 4 скибочки;
  • Майонез — 8 ст. л;
  • Буряк — 2 шт;
  • Кабачки — 1 кг;
  • Сік лимона — 4 ст. л;
  • Мед чи цукор — 4 ст. л;
  • Оливкова олія — 2 ст. л;
  • Часник — 5 зубчиків;
  • Консервований тунець — 400 г;
  • Консервовані персики — 12 половинок;
  • Волоський горіх — 6 штук;
  • Петрушка, кріп — кілька гілочок;
  • Перець — щіпка чорного меленого та червоного;
  • Сіль до смаку.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Салати

Інгредієнти (на шість персон):

  • Огірок — 2 шт;
  • Авокадо — 2 шт;
  • Тунець консервований — 2 банки;
  • Цибуля — 4 шт;
  • Лимонний сік — 1 ст. л;
  • Рослинна олія — 50 мл;
  • Яйце — 3 шт;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Майонез — 3 ст. л;
  • Варена картопля — 7 шт;
  • Консервована скумбрія — 2 банки;
  • Твердий сир — 200 гр;
  • Сіль, перець — до смаку.

Гаряче

Інгредієнти (на шість персон):

  • Картопля — 2 кг;
  • Рослинна олія — 5 ст. л;
  • Сухий розмарин — 1 ч. л;
  • Скумбрія — 4 шт;
  • Яйце — 4 шт;
  • Волоські горіхи — 200 гр;
  • Морква — 2 шт;
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт;
  • Желатин порошковий — 2 ст. л;
  • Зелень — 1 пучок;
  • Гусак — 1 тушка;
  • Вино — 200 мл;
  • Вода — 200 мл;
  • Перець чорний горошок — 10 шт;
  • Гвоздика — 10 шт;
  • Яблуко — 6 шт;
  • Чорнослив — 10 шт;
  • Курага — 10 шт;
  • Лавровий лист — 6 шт;
  • Сіль до смаку.

Солодке

Інгредієнти (на шість персон):

  • Полуниця — 1 кг;
  • Родзинки — 400 гр;
  • Йогурт — 500 мл;
  • Зефір (Marshmallow) — 300 гр;
  • Морква — 800 г;
  • Оливкова олія — 20 г;
  • Яйця — 6 шт;
  • Борошно — 500 г;
  • Цукор — 200 г;
  • Розпушувач — 1.5 уп;
  • Вершки — 300 мл;
  • Шоколад — 200 г.

dinneratthestovers / instagram
Фото: dinneratthestovers / instagram

Меню: креативна кухня

Закуски

Інгредієнти (на шість персон):

  • Філе курячих стегон — 12 шт;
  • Мед -125мл;
  • Соєвий соус — 125 мл;
  • Устричний соус — 60 мл;
  • Часник — 4 зубчики;
  • Тертий імбир — 2 ст. л;
  • Кунжутна олія — 4 ч. л;
  • Підсмажений кунжут — 2 ст. л;
  • Свіжоморожена скумбрія — 2 шт;
  • Цибуля — 2 шт;
  • Вода — 250 мл;
  • Бутони гвоздики — 8 шт;
  • Чорний перець горошком — 0.5 ч. л;
  • Коріандр горошком — 0.5 ч. л;
  • Сіль — до смаку;
  • Цукор — 1 ч. л;
  • Соняшникова олія — 6 ст. л;
  • Яблучний оцет — 5 ст. л;
  • Очищені кальмари — 12 шт;
  • Чері-томати — 200 г;
  • Каперси в солі - 40 г.
  • Маслини без кісточки — 60 г;
  • Гострий червоний перець — 2 шт;
  • Черствий хлібний м’якуш — 200 г.

Салати

Інгредієнти (на шість персон):

  • Лосось — 700 г;
  • Зелена цибуля — 4 шт;
  • Яйця — 4 шт;
  • Креветки — 1 кг;
  • Крабові палички — 500 г;
  • Червона ікра — 100 г;
  • Буряк — 4 шт;
  • Картопля — 12 шт;
  • Морква — 6 шт;
  • Майонез — 8−10 ст. л;
  • Скумбрія — 4 шт;
  • Лимон — 1 шт;
  • Цибуля — 1−2 шт;
  • Рослинна олія — 4 ст. л;
  • Апельсинова цедра — до смаку;
  • Сіль та перець — до смаку.

culinary.frank/instagram
Фото: culinary.frank/instagram

Гаряче

Інгредієнти (на шість персон):

  • Філе білої морської риби — 1 кг;
  • Вершкове масло — 100 г;
  • Цукіні — 400 г;
  • Естрагон — 4 гілочки;
  • Лимон — 0.5 шт;
  • Картопля — 800 г;
  • Бекон — 500 г;
  • Сіль, перець та часник — до смаку.

Солодке

Торт Мурашник без випікання

Інгредієнти (на шість персон):

  • Печиво — 1 кг;
  • Варене згущене молоко — 1 кг;
  • Вершкове масло — 200 г;
  • Сметана — 4 ст. л;
  • Молочний шоколад — 60 г;
  • Волоські горіхи — 60 г.

Меню: легкий стіл

Закуски

Інгредієнти ( на шість персон):

  • Капуста — 1 кг;
  • Молоко — 400 мл;
  • Борошно — 20 г;
  • Вершкове масло — 60 г;
  • Твердий сир — 200 г;
  • Копчена або звичайна паприка — 2 ч. л;
  • Сіль за смаком;
  • Лосось — 500 г;
  • Огірок — 100 г;
  • Авокадо — 1 шт;
  • Соус понзу — 100 г;
  • Оливкова олія — 10 г;
  • Кунжут — 20 г;
  • Петрушка чи кінза для декору.

Салати

Інгредієнти (на шість персон):

  • Томати — 1 кг;
  • Полуниця — 300 г;
  • Горіхи еш’ю або фісташки) — 60 г;
  • Оливкова олія — 60 мл;
  • Бальзамік — 30 мл;
  • Сіль до смаку;
  • Рукола — 80 г;
  • Мангольд — 80 г;
  • Сир зернистий — 200 г;
  • Апельсин — 18 часточок;
  • Лайм — 10 часточок;
  • Насіння соняшника смажене — 100 г;
  • Оливки — 100 г;
  • Соєвий соус — 10 ст. л;
  • Гірчиця — 2 ч. л;
  • Сік апельсина — 4 ст. л;
  • Мелений коріандр — 2 ч. л.

Гаряче

Курка запечена у рукаві

Інгредієнти (на шість персон):

  • Курка — 1 тушка;
  • Зелене яблуко — 5 шт;
  • Морква — 2 шт;
  • Вершкове масло — 70 г;
  • Соєвий соус — 50 мл;
  • Майонез — 5 ст. л;
  • Французька гірчиця з медом — 5 ст. л;
  • Сік половини апельсина;
  • Мелений імбир, мускатний горіх, розмарин, чорний перець, сухий часник, сіль — до смаку.

Солодке

Інгредієнти (на шість персон):

  • Груша — 6 шт;
  • Будь-який мікс із листя салату — 1 шт;
  • М’який сир — 200 г;
  • Рідкий мед — 70 г;
  • Сіль, спеції - до смаку;
  • Яєчні білки — 6 шт;
  • Цукор — 1,5 ст;
  • Білий винний оцет — 1,5 ч.л;
  • Ваніль — 1 ч.л;
  • Яєчні жовтки — 6 шт;
  • Цукрова пудра — 70 г;
  • Мандаринова цедра — 2 ст. л;
  • Мандариновий сік — 6−8 мандарин;
  • Вершкове масло — 100 г;
  • Жирні вершки або одразу збиті - 2 ст;
  • Мандарин — 5 шт;
  • Смажені фісташки — 1 ст.

damm27edin / instagram
Фото: damm27edin / instagram

Меню: італійське

Закуски

Закуска Вітелло Тонато

Інгредієнти (на шість персон):

  • Телятина — 900 г;
  • Анчоуси — 50 г;
  • Консервований тунець — 2 баночки;
  • Каперси (бутони) — 70 г;
  • Сало (підчеревок) — 140 г;
  • Часник — 20 г;
  • Вершкове масло — 200 г;
  • Трюфельна олія — 4 г;
  • Яйце (варене) — 3 шт;
  • Свіжий чебрець — 10 г;
  • Свіжий розмарин — 10 г;
  • Свіжа петрушка — 10 г;
  • Стебло селери — 140 г;
  • Хліб (м’якоть) — 300 г;
  • Молоко — 400 мл;
  • Морква — 160 г;
  • Цибуля — 140 г;
  • Біле вино — 250 г;
  • Морська сіль — 50−70 г;
  • Олія оливкова — 50 г;
  • Лавровий лист — 1−2 шт;
  • Сіль, чорний перець — до смаку;
  • Винний оцет білий — 25 г.

Салати

Інгредієнти (на шість персон):

  • Цибуля — 2 шт;
  • Кальмари — 16 шт;
  • Крабові палички — 800 г;
  • Креветки — 400 г;
  • Кріп, петрушка — по 4 гілочки;
  • Майонез — 4 ст. л;
  • Яйця — 4 шт;
  • Лосось цілісним шматком — 2 кг;
  • Цукор — 2 ст. л;
  • Сушені ягоди ялівцю — 2 ст. л;
  • Сіль, перець — до смаку.

Гаряче

Інгредієнти (на шість персон):

  • Куряча грудинка — 6 шт;
  • Сир Моцарелла — 500 г;
  • Помідори — 6 шт;
  • Базилік, петрушка — до смаку;
  • Олія оливкова — 4 ст.л;
  • Сіль — до смаку;
  • Перець чорний — 1 ч. л;
  • Томати чері - 1 кг;
  • Синя цибуля — 800 г;
  • Часник — 2 головки;
  • Перець чилі - 40 г;
  • Біле сухе вино — 300 мл;
  • Мідії - 2 кг.

Солодке

Інгредієнти (на шість персон):

  • Яйця — 11 шт;
  • Цукор — 500 г;
  • Вершки 30% - 650 мл;
  • Сир маскарпоне — 425 г;
  • Ванільний екстракт — до смаку;
  • Зварена кава — 300 г;
  • Савоярді - 400 г;
  • Улюблений лікер — 50 г;
  • Какао порошок для прикраси — за смаком;
  • Волоські або лісові горіхи — 300 г;
  • Розпушувач — 20 г;
  • Сухарі - 2 ст. л;
  • Молоко — 800 мл;
  • Кукурудзяний крохмаль — 100 г;
  • Гіркий шоколад — 100 г.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X