Мед і кава. 10 продуктів, які можуть зникнути через глобальне потепління

4 вересня 2016, 14:33
Вчені назвали десять продуктів, які людство може втратити через кліматичні зміни

Як пояснюють екологи, людський фактор відіграє ключову роль у змінах клімату. З кожним роком середня температура збільшується і приносить великі руйнування екосистемі планети, пише Telegraph. Таким чином, люди власноруч можуть знищити багато популярних продуктів харчування.

Відео дня

Мідії

Як попереджають вчені, з роками мідії можуть стати отруйними. Завдяки глобальному потеплінню, температури води може значно зрости, що створить сприятливі умови для розмноження патогенних бактерій.

© milivanily/Pixabay

© milivanily/Pixabay Фото:

Шоколад

У 2011 році колумбійські вчені заявили, що якість какао-бобів значно погіршиться через кілька десятиліть у зв'язку з глобальним потеплінням. Дослідження плантацій в Кот-Д'івуарі та Гані показали, що кількість врожаю зменшиться вдвічі до 2050 року, якщо середня температура повітря підніметься всього на 2,3 градуси.

© AlexanderStein/Pixabay
© AlexanderStein/Pixabay Фото:

Французьке вино

Експерти та винороби сходяться на думці, що збільшення середньої температури повітря призведе до непридатності плантацій Бордо для вирощування винограду. Влітку частіше траплтимуться посухи, які завадять нормальному дозріванню ягід.

© WolfBlur/Pixabay
© WolfBlur/Pixabay Фото:

Макарони

Як стверджую агрономи, підвищення температури повітря призведе до частих посух, що негативно вплине на врожай. Більше того, тверда пшениця досить вибаглива, тому кількість врожаю може значно скоротитися.

© Romi/Pixabay
© Romi/Pixabay Фото:

Лосось

Як розповідає професор Університету в Плімуті, Англія, через зміни клімату молюски - головна їжа лосося - знаходяться під загрозою вимирання. З 1840 року вода в океані стала на 30 відсотків більш отруйною, що призводить до скорочення популяції молюсків. Більше того, підвищення температури води значно вдарить по популяції лосося, оскільки це холодолюбивая риба.

© Gesztenyes/Pixabay
© Gesztenyes/Pixabay Фото:

Мед

Професор Університету Рідінга Саймон Поттс заявляє, що при збільшенні температури повітря бджоли опиняться на грані вимирання. За словами вченого, небезпечні для бджіл паразити почнуть поширюватися світом, оскільки тепла погода є сприятливим середовищем для них.

© fancycrave1/Pixabay
© fancycrave1/Pixabay Фото:

Кава

Британські вчені виявили, що глобальне потепління може зробити непридатними для вирощування кави близько 99,7 відсотків регіонів. За словами фахівців, до 2080 року людство може повністю залишитися без кави.

© Couleur/Pixabay
© Couleur/Pixabay Фото:

Арахіс

Даний горіх досить вибагливий і не дає урожай в поганих погодних умовах. Підвищення температури спричинить засухи, що зробить догляд за урожаєм в рази важчим та більш витратним.

© forwimuwi73/Pixabay
© forwimuwi73/Pixabay Фото:

Фрукти і ягоди

За словами вчених, урожай плодових дерев може значно скоротитися, оскільки деревам необхідний холод, щоб з приходом тепла розквітнути. Оскільки зими стають теплішими, то дерева опиняються у небезпеці. Більше того, через зниження популяції бджіл не буде відбуватися запилення.

© Jill1/Pixabay
© Jill1/Pixabay Фото:

Бекон

Експерти стверджують, що глобальне потепління негативно позначитися на рослинах, які вирощують для харчування свиней. Таким чином, багато фермерів відмовляться розводити свиней, що призведе до зменшення кількості бекону.

© Wokandapix/Pixabay
© Wokandapix/Pixabay Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X