З цвітної капусти. Як приготувати пісний майонез
Пісний майонез можна готувати з багатьох інгредієнтів — авокадо, нут, горох, соняшникове насіння, кедрові горіхи і навіть цвітна капуста.
Майонез із цвітної капусти виходить пісним через відсутність в рецепті яєць. Такий майонез подають до основних страв і гарнірів. Нейтральний смак соусу прекрасно поєднується і з хрусткими овочами. Домашній майонез краще готувати на кілька порцій і з'їдати за пару днів - тривалого зберігання соус не перенесе.
Пісний майонез з цвітної капусти: рецепт
Інгредієнти:
- цвітна капуста - 400 г
- оливкова олія - 70-100 мл
- гірчиця - 1 ч. л.
- лимонний сік - 1 ст. л.
- рожева гімалайська сіль - за смаком
- спеції - за смаком
Цвітну капусту добре миємо й розбираємо на суцвіття.
У киплячу підсолену воду кладемо капусту і відварюємо до повної готовності - близько 5-10 хвилин.
У чашу блендера перекладаємо відварену капусту і додаємо половину порції оливкової олії. Збиваємо все до однорідної консистенції.
Поступово додаємо решту олії, продовжуючи збивати суміш. Коли маса стане кремовою, додаємо інші інгредієнти і ще раз добре збиваємо.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life