З цвітної капусти. Як приготувати пісний майонез

15 березня 2020, 03:10

Пісний майонез можна готувати з багатьох інгредієнтів — авокадо, нут, горох, соняшникове насіння, кедрові горіхи і навіть цвітна капуста.

Майонез із цвітної капусти виходить пісним через відсутність в рецепті яєць. Такий майонез подають до основних страв і гарнірів. Нейтральний смак соусу прекрасно поєднується і з хрусткими овочами. Домашній майонез краще готувати на кілька порцій і з'їдати за пару днів - тривалого зберігання соус не перенесе.

Відео дня

Пісний майонез з цвітної капусти: рецепт

Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 400 г
  • оливкова олія - 70-100 мл
  • гірчиця - 1 ч. л.
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • рожева гімалайська сіль - за смаком
  • спеції - за смаком

Цвітну капусту добре миємо й розбираємо на суцвіття.

У киплячу підсолену воду кладемо капусту і відварюємо до повної готовності - близько 5-10 хвилин.

У чашу блендера перекладаємо відварену капусту і додаємо половину порції оливкової олії. Збиваємо все до однорідної консистенції.

Поступово додаємо решту олії, продовжуючи збивати суміш. Коли маса стане кремовою, додаємо інші інгредієнти і ще раз добре збиваємо.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X