Масниця 2021. Як приготувати французькі крепи, млинці зі шпинату і млинчики без глютену

9 березня 2021, 02:46

У понеділок 8 березня розпочинається Велика Масниця 2021, яка триватиме сім днів і традиційно завершиться Прощеною неділею.

Головною традицією одного з популярних слов’янських свят є приготування млинців з різними начинками.

В перший день святкування Масниці 2021 пропонуємо дізнатися кілька нескладних рецептів млинців на будь-який смак — від шпинатних млинчиків до ароматних французьких крепів.

Відео дня

Масниця 2021. Кращі рецепти млинців

Тонкі ажурні млинці на молоці

Тонкі ажурні млинці (Фото: Freepik)
Тонкі ажурні млинці / Фото: Freepik

Складові:

Яйця — 2 шт

Молоко — 1 стакан

Вода — 2 склянки

Борошно пшеничне — 2−3 склянки

Цукор — 3 ст л

Олія — 1 ст л

Як готувати?

Закип’ятіть очищену воду. Яйця розділіть на жовтки і білки. Збийте жовтки і білки окремо за допомогою міксера. У ємність з окропом додайте збиті жовтки, ретельно перемішайте. Додайте до отриманої маси холодне молоко і цукор, а також збиті білки. Перемішайте і починайте вводити борошно. Збийте отримане тісто міксером на низькій швидкості до утворення густої консистенції без грудочок. Додайте в тісто рослинне масло і перемішайте вилкою. Смажте ажурні ароматні млинці на розпеченій сковороді, попередньо змащеній маслом за допомогою силіконового пензлика.

Крепи: французькі млинці

крепи (Фото: Unsplash)
крепи / Фото: Unsplash

Складові:

Борошно пшеничне — 1 склянка

Молоко — 2 склянки

Яйця — 3 шт

Вершкове масло — 2 ст л

Цукрова пудра — 1 ст л

Сіль за смаком

Як готувати?

Змішайте цукрову пудру з борошном, додайте дрібку солі. В окремій ємності збийте яйця з молоком за допомогою міксера. З'єднайте обидві суміші, інтенсивно помішуючи або збиваючи міксером на середній або низькій швидкості, щоб уникнути появи грудочок. Попередньо розтоплене і охолоджене до кімнатної температури вершкове масло додайте в тісто і знову перемішайте. Смажте крепи на розпеченій сковороді, попередньо змащеній маслом. Для тих, хто хоче зробити млинці менш жирними, існує простий спосіб — додайте рослинне масло в тісто, а не на сковороду. Це дозволить зробити млинці менш жирними, але при цьому не вплине на процес їх приготування — крепи будуть легко перевертатися і не приставати до сковороди.

Млинці безглютенові без яєць

Млинці без яєць і глютену (Фото: Unsplash)
Млинці без яєць і глютену / Фото: Unsplash

Складові:

Суміш для випічки без глютену (можна замінити рисовим або кукурудзяним борошном) — 300 г

Мигдальне молоко — 700 г

Цукор — 50 г

Сіль за смаком

Як готувати?

Борошно перемішайте з цукром, додайте дрібку солі за смаком. Отриману суху суміш залийте мигдальним молоком і ретельно перемішайте за допомогою міксера. Рідке тісто без грудочок залишаємо на п’ять хвилин, після чого приступаємо до обсмажування. Смажити безглютенові млинці слід на розпеченій сковороді без додавання масла, так як мигдальне молоко в складі містить достатню кількість природного жиру, що сприяє тому, щоб млинці не прилипали і легко переверталися.

Млинці зі шпинату

Млинці зі шпинатом (Фото: Unsplash)
Млинці зі шпинатом / Фото: Unsplash

Складові:

Борошно — 280 г

Молоко — 250 г

Вода — 250 г

Яйця — 3 шт

Рослинна олія — 5 ст л

Шпинат (свіжий або заморожений) — 100−150 г

Цукор — 1 ст л

Сіль за смаком

Як готувати?

Яйця змішайте з цукром і сіллю, додайте молоко і ретельно перемішайте. Додайте борошно і збийте за допомогою міксера, щоб уникнути появи грудочок. Додайте воду і перемішайте за допомогою вінчика. Попередньо вимиті і обсушені листя шпинату подрібніть в м’ясорубці або за допомогою блендера. Отримане пюре додайте в тісто і перемішайте. Залиште тісто настоятися протягом 15−20 хвилин. Смажте шпинатові млинці на розпеченій сковороді, попередньо змащеній олією, на невеликому вогні.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X