Корисний делікатес. Рецепт маринованого часнику на зиму

17 червня, 03:06
Краще закривати часник у банках не більше 350 мл (Фото:Влад Нагорний)

Краще закривати часник у банках не більше 350 мл (Фото:Влад Нагорний)

Ця закуска не тільки доповнить будь-яку тарілку з соліннями, але й принесе немало користі для здоров’я та імунітету.

Рецептом маринованого часнику поділився Євген Клопотенко, котрий радить купувати виключно український продукт. Справа в тому, що китайський часник при термообробці набуває неприємного відтінку й уже не є свіжим, а найсмачнішою закуска виходить, якщо готувати її зі свіжовикопаного часнику. Кулінарний експерт також поділився кількома лайфхаками приготування:

Відео дня

  • Якщо хочете, щоб часник вийшов білого відтінку, то після бланшування його необхідно опустити в холодну воду з льодом, щоб зупинити процес приготування.
  • Якщо готуєте часник на зиму, вибирайте невеликі баночки — по 200 або 350 мл. Як показує практика, банка 500 мл і більше за один раз не з'їдається.

Рецепт маринованого часнику

Інгредієнти (на 7 банок по 350 мл):

  • 1 кг часнику
  • 14 шт. духмяного перцю (по 2 в кожну банку)
  • 7 шт. лаврового листа (по 1 в банку)
  • 7 шт. парасольок кропу (по 1 в банку)
  • 7 гілочок чебрецю (по 1 в банку)
  • 7 невеликих гілочок розмарину (по 1 в банку)
  • 1 перець чилі
  • 1 паличка кориці
  • 1,4 л води (1 л для бланшування, 400 мл в маринад)
  • 400 мл оцту 9%
  • 5 ст.л. солі (3 для бланшування, 2 в маринад)
  • 4 ст. л. цукру
anshu a / unsplash
Фото: anshu a / unsplash

Приготування:

Очистіть часник, приберіть усі плівки та гарно вимийте.

Візьміть велику каструлю, налийте 1 л води і додайте 3 ст. л. солі, потім покладіть туди часник і бланшуйте 1 хвилину. Опісля злийте воду, а часник перекладіть у миску з холодною водою і льодом.

Якщо ви не знайшли свіжий чебрець або розмарин, можна використовувати сушені спеції. Якщо у вас свіжі спеції, то розмарин, чебрець і парасольки кропу промийте та висушіть паперовим рушником. Наріжте чилі слайсами, прибравши насіння та плодоніжку. Поламайте паличку кориці на кількість шматочків, що дорівнюють кількості банок.

Викладайте часник у простерилізовані банки, перекладаючи спеціями.

Приготуйте маринад: у сотейнику доведіть до кипіння 400 мл води, додайте 2 ст. л. солі та 4 ст. л. цукру, кип’ятіть 2 хвилини. Зніміть з вогню, додайте оцет і ретельно перемішайте. Залийте часник маринадом, накрийте кришками і стерилізуйте 7 хвилин.

Готово!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X