Швидка закуска. Простий рецепт маринованих грибів

12 липня, 02:28
Гриби готуються лише 10−12 годин (Фото:instagram.com/insaneinthebrine)

Гриби готуються лише 10−12 годин (Фото:instagram.com/insaneinthebrine)

Кулінарна експертка Ліза Глінська поділилася рецептом у своїх соцмережах.

Із сезоном свіжих овочів і грибів приходить і сезон заготівлі. Дехто їсть приготовані малосольні чи мариновані закуски одразу, хтось залишає їх на зиму чи буремні часи. У будь-якому разі готувати ферментовані продукти варто, тож зберігайте цей швидкий рецепт маринованих грибів до вашого смаку — шампіньйонів чи глив.

Відео дня

Рецепт маринованих грибів

Інгредієнти:

  • 500 г грибів (шампіньйони (печериці)/гливи)
  • 1 ст.л. солі
  • 3 ст.л. соняшникової олії
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • 4 ч.л. оцту
  • лавровий лист
  • 5−6 горошків чорного перцю
  • ½ ст.л. цукру
  • 4−5 зубчиків часнику
  • зелень (петрушка, кінза)

Приготування:

Гарно вимиваємо гриби, варимо їх у підсоленій воді близько 10 хвилин.

Готуємо маринад: ретельно змішуємо олію, соус, сіль, цукор, перець, лавровий лист, часник і зелень.

Зливаємо воду з варених грибів, перекладаємо їх у маринад і перемішуємо.

Накриваємо гриби харчовою плівкою та відправляємо у холодильник на 10−12 годин.

Готово!

Показати ще новини
Радіо НВ
X