З'їдаються до останньої краплі. Гострі помідори в овочевій заливці на зиму

6 серпня, 05:05
Помідори в овочевій заливці на зиму (Фото:ChamilleWhite / depositphotos)

Помідори в овочевій заливці на зиму (Фото:ChamilleWhite / depositphotos)

Гострі помідори на зиму в маринаді з овочів стануть вашою улюбленою стравою на багато років. Особливо такий рецепт консервованих помідорів сподобається чоловікам.

Консервовані помідори в овочевій заливці у банках на зиму швидко та легко готувати. Крім помідорів, смачними виходять і сам розсіл, і овочі, які використовуються для заготівлі. Така закуска виходить дуже насиченою та ароматною. Подавати помідори на зиму без варіння та стерилізації можна як самостійну страву, так і у вигляді закуски до будь-якого м'яса чи гарніру.

Відео дня

Інгредієнти на 3 літри:

  • помідори - 1,5 кг.
  • солодкий перець - 100 г.
  • морква - 100 г.
  • часник - 50 г.
  • чорний перець горошком - 5 шт.
  • гвоздика - 2 шт.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • оцет 9% – 1 ст. л.

Маринад:

  • вода - 1,5 л.
  • сіль - 30 г.
  • цукор - 110 г.

Спосіб приготування:

  1. У чисті банки закладаємо запашний перець, гвоздику та лавровий лист.
  2. Протикаємо помідори у плодоніжки за допомогою зубочистки та укладаємо у банку.
  3. Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
  4. Болгарський перець, моркву та часник перебиваємо в кашу за допомогою блендера або м'ясорубки та пересипаємо в каструлю. Для шанувальників гострого можна додати і перець Чилі.
  5. Зливаємо воду із банок у каструлю, всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння, варимо рівно 3 хвилини і знімаємо з вогню.
  6. Поки вариться розсіл, додаємо в кожну баночку 9% оцет.
  7. Доверху заливаємо гарячим розсолом, щільно закручуємо кришками, перевертаємо дном догори і залишаємо так до повного остигання.

Зберігати банки потрібно у прохолодному місці, підвалі чи холодильнику. Восени, коли прохолодно, можна зберігати і на балконі. Відкривати помідори слід не раніше ніж через 1-2 місяці. За цей час вони насититься розсолом та наповняться смаком.

Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X