Експрес-варіант. Оригінальний рецепт маринаду для огірків
Кулінарний експерт Григорій Герман розповів, як швидко приготувати мариновані огірки.
Вже зовсім скоро почнеться сезон огірків, і крім салатів на кухнях почнуть готувати і мариновані овочі. Ведучий програми Ранок з Україною Григорій Герман не став чекати і поділився не тільки улюбленим рецептом експрес-маринування огірків, але й дав рецепт легкого та корисного овочевого салату.
Рецепт маринованих огірків
Інгредієнти:
- Огірки — 1 кг
- Гірчиця в зернах — 3 ч.л.
- Білий хрін — 30 г
- Часник — 3 зуб.
- Вода — 700 мл
- Цукор — 1 ст.л.
- Масло — 30 мл
- Сіль — 2 ч.л.
- Кріп
Для салату:
- Відварена картопля — 3 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Квашена капуста — 100 г
- Олія нерафінована
- Зелена цибуля
- Сіль

Приготування:
У каструлю вилийте воду, додайте гірчицю, цукор, сіль і хрін. Добре перемішайте та поставте на вогонь.
Огірки промийте й обріжте кінчики. У невеликі банки помістіть гілочки кропу щільно викладіть огірки, а зверху додайте нарізаний молодий часник.
Залийте маринадом і додайте олію. Щільно закрийте банку та відправте в холодильник мінімум на 24 години.
Щоб приготувати салат з маринованих огірків: наріжте картоплю і цибулю півкільцями, пересипте в глибоку миску, додайте малосольну квашену капусту. Огірки наріжте та додайте до салату. Кілька стебел зеленої цибулі подрібніть і висипте в салат. Заправте олією та посоліть.
Смачного!