У міру кислий і гострий. Рецепт швидкого маринаду для м’яса

М’ясо має постояти у маринаді 2−3 години (Фото:mythja/depositphotos.com)
Якщо ви маєте намір зустрічати весну посиденьками на природі в компанії гриля, зберігайте рецепт цього маринаду для свинини.
Маринад — дуже важлива складова м’ясної страви: він може як підкреслити смак, так і зіпсувати його. Неправильне маринування може зробити продукт жорсткішим, особливо якщо ви готуєте страву на грилі. Як зробити простий, але дуже смачний маринад до свинини, розповів шеф-кухар й експерт реаліті На ножах на Новому каналі Алекс Якутов.
Рецепт маринаду для м’яса
Інгредієнти:
- 3 ст. л. лимонного соку
- 4 ст. л. апельсинового соку
- 2 ст. л. свіжої кінзи
- 1 ст. л. свіжого перцю чилі
- 1 ст. л. часнику
- 0,5 ч. л. зіри
- 1 ст. л. олії
- морська сіль — за смаком
- чорний перець горошком — за смаком
Приготування:
Беремо ступку й перетираємо в ній чорний перець і зіру.
Дрібно нарізаємо перець чилі та часник. Кладемо в ступку і ще раз ретельно перетираємо.
Дрібно нарізаємо кінзу і перетираємо у ступці.
Вливаємо олію і вичавлюємо сік з цитрусових. Знову все разом перетираємо, не забуваючи додати сіль.
У цьому маринаді м’ясо має простояти дві-три години перед приготуванням.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life