У міру кислий і гострий. Рецепт швидкого маринаду для м’яса

23 лютого, 02:15
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
М’ясо має постояти у маринаді 2−3 години (Фото:mythja/depositphotos.com)

М’ясо має постояти у маринаді 2−3 години (Фото:mythja/depositphotos.com)

Якщо ви маєте намір зустрічати весну посиденьками на природі в компанії гриля, зберігайте рецепт цього маринаду для свинини.

Маринад — дуже важлива складова м’ясної страви: він може як підкреслити смак, так і зіпсувати його. Неправильне маринування може зробити продукт жорсткішим, особливо якщо ви готуєте страву на грилі. Як зробити простий, але дуже смачний маринад до свинини, розповів шеф-кухар й експерт реаліті На ножах на Новому каналі Алекс Якутов.

Відео дня

Рецепт маринаду для м’яса

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 4 ст. л. апельсинового соку
  • 2 ст. л. свіжої кінзи
  • 1 ст. л. свіжого перцю чилі
  • 1 ст. л. часнику
  • 0,5 ч. л. зіри
  • 1 ст. л. олії
  • морська сіль — за смаком
  • чорний перець горошком — за смаком

Приготування:

Беремо ступку й перетираємо в ній чорний перець і зіру.

Дрібно нарізаємо перець чилі та часник. Кладемо в ступку і ще раз ретельно перетираємо.

Дрібно нарізаємо кінзу і перетираємо у ступці.

Вливаємо олію і вичавлюємо сік з цитрусових. Знову все разом перетираємо, не забуваючи додати сіль.

У цьому маринаді м’ясо має простояти дві-три години перед приготуванням.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X