По-кавказськи і по-китайськи. Чотири найкращих маринади для шашлику зі свинини і курки

10 квітня 2021, 10:10

Чотири ідеальних маринади для курки і свинини від кулінарного експерта Євгена Клопотенка.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Як правильно маринувати м’ясо для барбекю і гриля? Як зробити маринад для шашлику? Ці питання часто задають кулінарному експерту Євгену Клопотенку. Співвласник ресторану 100 років тому вперед вважає, що м’ясо маринувати не потрібно взагалі, але якщо цей крок для вас принциповий, НВ Style пропонує на вибір чотири маринади для курки і свинини, які ви можете використовувати для наступного пікніка. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко завжди пропонує прості рецепти і рішення, щоб готувати було легко і в задоволення. Переконайтеся самі!

Відео дня

Час маринування залежить від виду м’яса і його якості. Для курки може бути досить і 15 хвилин, для свинини буде потрібно від декількох годин. Маринувати м’ясо зручно в герметично закритому зіп-пакеті.

Свинина: кавказький і китайський маринад

Інгредієнти для кавказького маринаду:

  • 5 г коріандру в зернах
  • кілька гілочок кінзи
  • 1 лимон
  • 3 г перцю чилі
  • 3 г сумаху
  • 50 мл червоного вина
  • сіль за смаком
  • часник — за смаком

1. Змішуємо всі інгредієнти. Кінзу дрібно нарізаємо (як стебла, так і саму кінзу).

2. Заливаємо вином.

Інгредієнти для китайського маринаду:

  • 3 зірочки анісу
  • 5 г насіння фенхелю
  • 2 г коріандру
  • 2 г кориці
  • 2 г червоного перцю
  • 1 ч. л. меду
  • 2 ч. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. соняшникової олії

1. Аніс, фенхель, коріандр, корицю і червоний перець перетираємо в ступці. Додаємо лимонний сік і мед.

2. Також можна додати соєвий соус і соняшникову олію.

Курка: апельсиновий і гострий маринад

Інгредієнти для апельсинового маринаду:

  • 50 г апельсинової цедри
  • 50 мл апельсинового соку
  • імбир — за смаком
  • 50 мл білого сухого вина

1. Головне — багато цедри. Всі інгредієнти змішуємо.

2. Маринуємо курку.

Інгредієнти для гострого маринаду:

  • 5 г паприки
  • 3 г перцю чилі
  • 3 г сушеного кропу
  • сіль за смаком
  • лимонний сік — за смаком

1. Вимочуємо курку в паприці, перці чилі і кропі.

2. Відправляємо курку готуватися, а в кінці додаємо сіль і лимонний сік.

Показати ще новини
Радіо НВ
X