З медом і виноградною горілкою. Три маринади для курки від ізраїльського шефа
Кулінарний експерт Іля Антебі поділилася трьома маринадами, які зроблять курку соковитою і дуже смачною.
Іля Антебі - автор блогу про їжу та кулінарію Смачний Ізраїль. Вона родом з Білорусі, але вже 30 років живе в Ізраїлі, де отримала кулінарну освіту в школі Тадмор і попрацювала з шеф-кухарями світового рівня.
У розпал сезону пікніків і шашликів кулінар поділилася трьома різними рецептами маринадів для курки на будь-який смак, щоб птиця вийшла ідеальною.
Рецепти маринаду для курки
Інгредієнти на 1 кг курки (ніжки без кісточки)
Балкани:
- ¼ склянки Араку або Узо (виноградна горілка)
- 1/3 склянки апельсинового соку
- 1 ч.л. меду (якщо сік не солодкий)
- 2 зубчики часнику (тонко нарізати або видавити)
- Орегано — 2 гілочки свіжого або 1 ч.л. сухого листя
- Жменю листя м’яти
- 1 ч.л. лимонної цедри
- ½ ч.л. солі
- Чорний перець
- Оливкова олія
На кожну шпажку можна ще насадити часточки апельсина, щоб надати м’ясу особливого балканського аромату.
Близький Схід:
- 1 ст.л. силану (фініковий мед)
- 1−2 невеликих цибулин нарізаних на четвертинки
- 3−4 ст.л. нарубаної петрушки
- 3−4 ст.л. нарубаної кінзи
- 6−8 нарізаних листочків шавлії
- 2 зубчики часнику (тонко нарізати або видавити)
- 2 ч.л. сумаху
- ½ ч.л. солі
- Чорний перець
- Оливкова олія
На шампури можна також додати цибулю з маринаду або томат.
Азія:
- ¼ склянки кокосового молока
- 1/3 склянки соусу «солодкий чилі»
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 1 ч.л. кунжутної олії
- 2 зубчики часнику (тонко нарізати або видавити)
- 1 гілочка лемонграсу (нарізана на тонкі кільця)
- Імбир — 1 ч.л. натертого свіжого або 1 ч.л. порошку
- Трохи гострого чилі (свіжого або сухого меленого)
- ½ ч.л. солі
- Чорний перець
Запікати м’ясо можна прямо на паличках лемонграсу.
Приготування:
М’ясо нарізаємо на шматочки потрібної величини.
У мисці змішуємо всі інгредієнти маринаду і додаємо шматочки курки. Заливаємо олією — скільки буде потрібно, щоб м’ясо майже «тонуло» в маринаді. Розмішуємо.
Даємо маринаду постояти ніч в холодильнику або пару годин в темному прохолодному місці. Іноді помішуємо.
Насаджуємо м’ясо на шампури або кладемо на гриль і смажимо.
Коли м’ясо почне підрум'янюватися, кожні 2−3 хвилини змащуємо його маринадом, що лишився в мисці. Краще за допомогою силіконового пензлика. І так до повної готовності м’яса.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life