З медом і виноградною горілкою. Три маринади для курки від ізраїльського шефа

9 травня 2021, 04:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кулінарний експерт Іля Антебі поділилася трьома маринадами, які зроблять курку соковитою і дуже смачною.

Іля Антебі - автор блогу про їжу та кулінарію Смачний Ізраїль. Вона родом з Білорусі, але вже 30 років живе в Ізраїлі, де отримала кулінарну освіту в школі Тадмор і попрацювала з шеф-кухарями світового рівня.

Відео дня

У розпал сезону пікніків і шашликів кулінар поділилася трьома різними рецептами маринадів для курки на будь-який смак, щоб птиця вийшла ідеальною.

Рецепти маринаду для курки

Інгредієнти на 1 кг курки (ніжки без кісточки)

Балкани:

  • ¼ склянки Араку або Узо (виноградна горілка)
  • 1/3 склянки апельсинового соку
  • 1 ч.л. меду (якщо сік не солодкий)
  • 2 зубчики часнику (тонко нарізати або видавити)
  • Орегано — 2 гілочки свіжого або 1 ч.л. сухого листя
  • Жменю листя м’яти
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • ½ ч.л. солі
  • Чорний перець
  • Оливкова олія

На кожну шпажку можна ще насадити часточки апельсина, щоб надати м’ясу особливого балканського аромату.

Близький Схід:

  • 1 ст.л. силану (фініковий мед)
  • 1−2 невеликих цибулин нарізаних на четвертинки
  • 3−4 ст.л. нарубаної петрушки
  • 3−4 ст.л. нарубаної кінзи
  • 6−8 нарізаних листочків шавлії
  • 2 зубчики часнику (тонко нарізати або видавити)
  • 2 ч.л. сумаху
  • ½ ч.л. солі
  • Чорний перець
  • Оливкова олія

На шампури можна також додати цибулю з маринаду або томат.

Азія:

  • ¼ склянки кокосового молока
  • 1/3 склянки соусу «солодкий чилі»
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ч.л. кунжутної олії
  • 2 зубчики часнику (тонко нарізати або видавити)
  • 1 гілочка лемонграсу (нарізана на тонкі кільця)
  • Імбир — 1 ч.л. натертого свіжого або 1 ч.л. порошку
  • Трохи гострого чилі (свіжого або сухого меленого)
  • ½ ч.л. солі
  • Чорний перець

Запікати м’ясо можна прямо на паличках лемонграсу.

Приготування:

М’ясо нарізаємо на шматочки потрібної величини.

У мисці змішуємо всі інгредієнти маринаду і додаємо шматочки курки. Заливаємо олією — скільки буде потрібно, щоб м’ясо майже «тонуло» в маринаді. Розмішуємо.

Даємо маринаду постояти ніч в холодильнику або пару годин в темному прохолодному місці. Іноді помішуємо.

Насаджуємо м’ясо на шампури або кладемо на гриль і смажимо.

Коли м’ясо почне підрум'янюватися, кожні 2−3 хвилини змащуємо його маринадом, що лишився в мисці. Краще за допомогою силіконового пензлика. І так до повної готовності м’яса.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X