Сластьони. Рецепт слобожанських манників

18 грудня 2022, 05:52
Подавати можна з ягодами чи варенням (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Подавати можна з ягодами чи варенням (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Автентичним рецептом у своєму фуд-блозі поділився Едуард Насиров.

Сластьони — це традиційна українська страва зі Слобожанщини, котру згадував у своїх творах іще Іван Котляревський. Десерт складається з манних смажених кульок.

Відео дня

Рецепт манників

Інгредієнти для тіста:

  • 500 мл молока
  • дрібка солі
  • 30 г цукру
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 100 г манної крупи
  • 1 яйце дрібка солі
  • цукрова пудра/варення для подачі

Для начинки:

  • 30 г родзинок, замочити на 15 хвилин
  • 120 г білого сиру, протерти
  • цедра лимону

Приготування:

1. Змішайте разом цедру лимона, сир і родзинки.

2. Для тіста змішайте всі інгредієнти та відправте на середній вогонь, щоб зварити манну кашу. Варіть до загусання.

3. На добре присипану борошном дошку викладіть порціями гаряче тісто. Вологими руками сформуйте овал, вкладіть начинку та сформуйте пиріжок.

4. Вмочіть пиріжок у яйце та смажте на середньому вогні до золотистості. Присипте цукровою пудрою і подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X