Ірмік хелвасі. Турецький десерт з манки та морозива, що тане в роті

19 квітня 2021, 04:40

Цей незвичайний десерт — варіація на тему халви з манкою замість горіхів або насіння. І хоча він менш популярний, ніж турецька пахлава, він не поступається за смаком.

У Туреччині багато десертів складається з завареного на молоці тісті з якихось круп. Наприклад, традиційний рисовий пудинг сютлач або ця манна халва під назвою ірмік хелвасі. Фішкою цієї страви є те, що перед подачею всередину кладеться морозиво, яке тане і витікає, як шоколад із фондану.

Відео дня

Рецепт манного десерту

Інгредієнти:

  • 500 г манки
  • 250 г вершкового масла
  • 2 ст. молока
  • 1 ст. води
  • 2 ст. цукру
  • морозиво для начинки

Приготування:

Змішайте молоко, воду та цукор. Нагрійте суміш до повного розчинення цукру.

Розтопіть масло та обсмажте на ньому манку. Смажити слід на середньому вогні, щоб крупа не пригоріла.

Коли манка набуде золотистого відтінку, влийте до неї молочну суміш. Зробіть вогонь мінімальним і, постійно помішуючи, дочекайтеся, поки манка розбухне (5−7 хвилин).

Накрийте страву кришкою, зніміть із вогню і залиште доходити ще на 10−15 хвилин.

Для подачі підготуйте форми-півсфери, викладіть у них манку і зробіть заглиблення. У це заглиблення покладіть морозиво, а потім переверніть форму на пласку тарілку, щоб морозиво залишилося внизу. Важливо, щоб під час подачі манка була теплою і морозиво підтануло.

Прикрасити страву можна меленими фісташками, кокосовою стружкою або горіхами. Крім того, за бажанням, горіхи можна додати і в манне тісто.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X