Огірки, кабачки, баклажани. Три швидкі рецепти солінь від Лізи Глінської

7 липня, 02:22
Овочі будуть готові за 10−12 годин (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Овочі будуть готові за 10−12 годин (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Кондитерка та гастро-експертка поділилася рецептами маринованих овочів, котрі готуються менше доби.

В умовах війни всі зрозуміли, що в базовому наборі продуктів обов’язково повинні бути соління та варення, адже вони довго зберігаються, при цьому лишаючись корисними. Саме тому, де б ви не знаходилися, варто приготувати кілька баночок маринованх овочів для екстренних ситуацій або щоб просто урізноманітнити салати.

Відео дня

Кількома рецептами солінь поділилася Ліза Глінська, більше рецептів якої можна знайти на її YouTube-каналі.

Рецепт маринованих кабачків

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 4−5 зубчиків часника
  • кріп
  • лавровий лист
  • 1 ст.л. оцту

Приготування:

Промийте кабачки, наріжте їх на 8 частин. Візьміть два невеликі пакети, поставте один в інший і покладіть усередину кабачки. Можна також використовувати судок.

Крупно наріжье кріп, додайте до кабачків разом із лавровим листом, цукром, сіллю та отцтом. Перемішайте.

Залиште в холодильник і періодично перемішуйте. Через 10−12 годин кабачки можна їсти.

Рецепт малосольних огірків

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 4 зубчика часника
  • Кріп

Приготування:

Відправте в пакет (чи судок) кріп, цукор, сіль, розчавлений часник.

Зріжте в огірках «носики», покладіть до пакету та перемішайте.

Покладіть у холодильник на 10−12 годин, періодично перевертаючи.

Рецепт маринованих баклажанів

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів
  • 1,5 л води
  • 1 ч.л. солі

Маринад:

  • 1 л води
  • 2,5 ч.л. солі
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. олії
  • 4 ст.л. оцту (6%)
  • 20 горошин чорного перцю
  • 3 зубчика часника
  • Дрібка хмелі-сунелі

Приготування:

Очистіть баклажани, наріжте на невеликі шматочки, залийте окропом і додайте сіль. Накрийте, проваріть 10−15 хвилин і злийте воду.

Приготуйте маринад: змішайте воду, цукор і сіль, додайте решту спецій та олію, гарно перемішайте.

Залийте маринадом баклажани, перемішайте та накрийте плівкою. Відправте в холодильник на 3 години.

Дістаньте баклажани, додайте кінзу та кріп.

Готово, смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X