В міру солоні та хрусткі. Рецепт малосольних огірків на газованій воді від Вікторії Попін
Малосольні огірки, приготовлені холодним методом на газованій воді, виходять ніжні, в міру солоні та хрусткі.
Малосольні огірки — це щось, з чим у більшості з нас асоціюється літо, бабуся, дача або город біля дому, молода картопля та інші літні радості.
Вікторія Попін
Рецепт малосольних огірків на газованій воді
Інгредієнти:
- 4−6 грунтових огірків (стільки, скільки влізе в літрову банку)
- 1,5 ст.л. солі
- Щіпка цукру
- 2−3 суцвіття кропу
- 5−6 зубців часнику
- 1 невеликий корінець хрону, почистити, розрізати уздовж навпіл
- Приблизно 300 мл сильно газованої води
Засолювання та замочування огірків: 26 годин. Крім перерахованих в рецепті інгредієнтів, можна додати гострий перець чілі, якщо хтось любить пікантність в малосольних огірках, а також листя смородини і/або вишні для аромату.
Приготування:

1. Огірки помити, шкірку кожного проколоти в декількох місцях голкою або вістрям ножа, зрізати кінці і залити холодною водою. Залишити на дві години.
NB: Проколювання огірків в декількох місцях сприяє кращому проникненню розсолу в м’якоть овоча.
2. Часник почистити і розчавити плоскою стороною ножа.

3. Огірки відцідити, розрізати кожен на 4 частини і щільно, вертикально вкласти у банку. Між огірками помістити шматочки хрону, часник і суцвіття кропу.
4. Сіль і цукор розвести в невеликій кількості газованої води (50−80 мл вистачить), мішати до майже повного розчинення. Влити до огірків. Залити доверху рештою газованої води.

5. Накрити банку кришкою і добре струснути, щоб все рівномірно розподілилося. Залишити при кімнатній температурі на 12 годин, потрушуючи час від часу. Потім ще на 12 годин поставити в холодильник.
Після доби соління малосольні огірки готові. Для більш виразного смаку можна залишити їх ще на половину доби.
Більше рецептів шукайте на picantecooking.com