В міру солоні та хрусткі. Рецепт малосольних огірків на газованій воді від Вікторії Попін

15 липня 2021, 14:25

Малосольні огірки, приготовлені холодним методом на газованій воді, виходять ніжні, в міру солоні та хрусткі.

Малосольні огірки — це щось, з чим у більшості з нас асоціюється літо, бабуся, дача або город біля дому, молода картопля та інші літні радості.

Вікторія Попін

Автор та власниця кулінарного сайту Picante Cooking

Рецепт малосольних огірків на газованій воді

Відео дня

Інгредієнти:

  • 4−6 грунтових огірків (стільки, скільки влізе в літрову банку)
  • 1,5 ст.л. солі
  • Щіпка цукру
  • 2−3 суцвіття кропу
  • 5−6 зубців часнику
  • 1 невеликий корінець хрону, почистити, розрізати уздовж навпіл
  • Приблизно 300 мл сильно газованої води

Засолювання та замочування огірків: 26 годин. Крім перерахованих в рецепті інгредієнтів, можна додати гострий перець чілі, якщо хтось любить пікантність в малосольних огірках, а також листя смородини і/або вишні для аромату.

Приготування:

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

1. Огірки помити, шкірку кожного проколоти в декількох місцях голкою або вістрям ножа, зрізати кінці і залити холодною водою. Залишити на дві години.

NB: Проколювання огірків в декількох місцях сприяє кращому проникненню розсолу в м’якоть овоча.

2. Часник почистити і розчавити плоскою стороною ножа.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

3. Огірки відцідити, розрізати кожен на 4 частини і щільно, вертикально вкласти у банку. Між огірками помістити шматочки хрону, часник і суцвіття кропу.

4. Сіль і цукор розвести в невеликій кількості газованої води (50−80 мл вистачить), мішати до майже повного розчинення. Влити до огірків. Залити доверху рештою газованої води.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

5. Накрити банку кришкою і добре струснути, щоб все рівномірно розподілилося. Залишити при кімнатній температурі на 12 годин, потрушуючи час від часу. Потім ще на 12 годин поставити в холодильник.

Після доби соління малосольні огірки готові. Для більш виразного смаку можна залишити їх ще на половину доби.

Більше рецептів шукайте на picantecooking.com

Показати ще новини
Радіо NV
X