Як в Instagram. Як приготувати монгольську яловичину

27 квітня 2020, 02:58

Монгольська яловичина один із найпопулярніших food-трендів — красиві фото ви могли бачити у великій кількості в соцмережах.

Mongolian beef або монгольська яловичина — страва, яку часто можна зустріти в Америці і Європі в китайських ресторанах, але до монгольської кухні страва не має жодного стосунку. НВ Style розкриває секрет приготування яловичини по-монгольськи і пропонує поекспериментувати на власній кухні. Для приготування страви вам знадобляться дев’ять інгредієнтів, зокрема фланк стейк (з підчеревини). Це досить жорсткий стейк, але якщо правильно його приготувати, виходить дуже соковите і ароматне м’ясо.

Відео дня

Як приготувати монгольську яловичину в мультиварці?

Інгредієнти:

  • фланк стейк — 700 г
  • кукурудзяний крохмаль — ¼ склянки
  • оливкова олія — 2 ст. л.
  • подрібнений часник з гвоздикою — ½ ч. л.
  • соєвий соус — ¾ склянки
  • вода — ¾ склянки
  • коричневий цукор — ¾ склянки
  • терта морква — 1 склянка
  • зелена цибуля для гарніру

Розріжте стейк на тонкі смужки. Покладіть в зіп-пакет, додайте кукурудзяний крохмаль і добре потрусіть.

Додайте в мультиварку оливкову олію, подрібнений часник із гвоздикою, соєвий соус, воду, коричневий цукор і моркву. Розмішайте всі інгредієнти. Додайте шматочки стейка і ще раз добре розмішайте, щоб соус повністю покрив м’ясо.

Готуйте м’ясо на високій температурі протягом 2−3 годин або на низькій — протягом 4−5 годин до готовності.

Яловичину по-монгольськи можна подавати з рисом, посипавши подрібненою зеленою цибулею.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X