Птиця, м’ясо і риба. 10 найкращих гарячих страв на Великдень

Поркетта — запечена свинина по-італійськи (Фото:myviewpoint / depositphotos.com)
Крім великодніх пасок, крашанок, салатів і закусок на святковий стіл обов’язково ставлять гарячі страви. Ділимося улюбленими рецептами м’яса, риби та птиці.
Різноманітність м’ясних делікатесів на Великдень дозволяє кожному вибрати на святковому столі щось за смаком. Це можуть бути і домашні ковбаси, сосиски, буженина, і більш легкі страви, наприклад, запечені курка, індичка, кролик або риба. Пропонуємо вісім рецептів м’яса, птиці та риби, які можна приготувати на Великдень 2023.
Індичка з пряними апельсинами в духовці
Індичку завжди готують на великі сімейні свята, коли за одним столом збираються всі близькі люди. Індичка з м’ясною начинкою та карамелізованими апельсинами виходить по-особливому святкова й ароматна.
Як приготувати фаршировану індичку в духовці
Качка з яблуками в духовці
Універсальна страва для святкового вечері на Новий рік — ароматна качка з хрусткою скоринкою і соковитими печеними яблуками. Щільне м’ясо птиці вважають справжнім делікатесом, а печені фрукти ще більше підкреслюють незвичайний смак.
Як приготувати качку з яблуками
Качка з апельсинами і бренді
М’ясо птиці - один із варіантів традиційних страв на Новий рік і Різдво. Але часто качку бояться готувати через тривалість процесу готування. Цей рецепт — виняток. Качину грудку з вишуканим смаком апельсина і міцного алкоголю можна приготувати за мінімальну кількість часу.
Як приготувати качку з апельсинами
Стейк з яловичини або свинини
Кращі стейки з яловичини або свинини за рецептом італійського шеф-кухаря Марко Черветті. Після рекомендацій маестро кулінарії, навіть на сковороді стейк вийде дивовижним.
Як приготувати стейк зі свинини або яловичини
Курка з лимоном і розмарином
Ароматна курка з лимонами і розмарином в духовці виходить соковитою і поєднується з будь-яким гарніром, і зеленню. Для фарширування курки можна використовувати лимони, а також яблука, сливи, апельсини, чорнослив або овочі.
Як приготувати фаршировану курку в духовці
Кролик з білим вином і розмарином у духовці
М’ясо кролика виходить особливо м’яким, якщо приготувати його з вином, травами і сметаною. Рецептів приготування існує величезна кількість — кролик у сметані, з овочами, а також кролик по мальтійськи, Фрікасе, у вині.
Як приготувати кролика в духовці
Дорада з картоплею і оливками
Дорада — одна з тих видів риби, які подобаються абсолютно всім. Савелій Лібкін пропонує поєднання цього морського карася з картоплею, оливками, шавлією і помідорами чері. Така насичена смаками страва відмінно підійде для святкового столу.
Як приготувати дораду з картоплею в духовці
Свинина в духовці — поркетта
Сало з м’ясним прошарком поважають і люблять готувати як в Україні, так і в Італії. На Апеннінському півострові без цієї страви не обходиться жодне свято. Євген Клопотенко готує поркетту з «генеральського» сала і відтіняє смак калорійного блюда соусом із зелені і лимонного соку. А все приготування запеченого м’яса займає півтори години.

Поркетта — простий рецепт Євгена Клопотенка
Домашня ковбаса зі свинини
Галицький рецепт ковбаси, що смакуватиме як гарячою, так і холодною, не потребує м’ясорубки: м’ясо нарізають шматочками вручну. Для фірмової соковитості додають сало, зі спецій — сіль, перець, часник. Ця ковбаса стане окрасою святкового столу.

Домашня ковбаса із птиці
З птиці можна приготувати неймовірно апетитну ковбасу. Вона краще підійде тим, хто виходить із поста, або дітям. А до смаку прийде, впевнені, всім. Як основу ковбаси використовують м’ясо курки та індички.
Рецепт домашньої ковбаси з курки та індички