З яйцями та беконом. Рецепт великоднього м’ясного рулету

Рулет можна зробити з яловичого чи свинячого фаршу, або використовувати асорті (Фото:vaivirga/depositphotos.com)
Подібна страва часто зустрічається в великодньому меню європейських країн.
М’ясний рулет чи м’ясний хліб — дуже популярна в Західній Європі страва. Зазвичай його готують із яловичого чи свинячого фаршу, часто загортають у бекон, а також нерідко фарширують відвареними яйцями. Таку страву традиційно готують і на Великдень, адже вона включає буквально всі заборонені передсвятковим постом інгредієнти.
Рецепт м’ясного рулету
Інгредієнти:
- 700 г яловичого чи свинячого фаршу
- 220 г бекону
- 100 г чедера, натертого
- 5 шт. яєць
- 1 цибулина, очищена, нарізана
- 50 г подрібненої петрушки
- 1 ст.л. меленого кмину
- 1 ч.л. солі
- ½ ч.л. свіжомеленого перцю
Приготування
Розігрійте духовку до 200 °C. Зваріть 4 яйця круто протягом 10 хвилин.
У мисці змішайте яловичий фарш, петрушку, кмин, сіль, перець, сир чедер й одне яйце. Добре перемішайте та залиште в холодильнику на годину.
Викладіть слайси бекону у форму (круглу з діркою посередині або прямокутну), трохи перекриваючи один одного. Викладіть одну третину яловичої суміші у форму, рівномірно розподіливши фарш. Помістіть зварені яйця у форму і покрийте їх фаршем, що залишився.
Підніміть температуру в духовці до 250 °C та запікайте рулет близько 40 хвилин.
Після охолодження переверніть форму, дістаньте рулет, наріжте та подавайте.
Смачного!