Без яєць та хліба. Соковиті м’ясні котлети з кабачками

8 липня, 03:05
М’ясні котлети з кабачками — рецепт (Фото:timolina / freepik)

М’ясні котлети з кабачками — рецепт (Фото:timolina / freepik)

М’ясні котлети з кабачками виходять легкими, соковитими та в міру дієтичними. Фарш для таких котлет можна використовувати будь-який: яловичий, курячий або свинячий.

За цим рецептом котлети готуються швидко і просто, а завдяки наявності в них кабачка - такі котлети сподобаються всім, навіть дітям. Якщо ви використовуєте старі кабачки, потрібно очистити їх від жорсткої шкірки і насіння. Молоді овочі чистити необов'язково. Також замість кабачків можна використовувати цукіні.

Відео дня

М'ясні котлети з кабачками

Складові:

  • 150 г молодих кабачків;
  • 500 г змішаного фаршу;
  • одна цибулина;
  • 20 г петрушки;
  • суміш спецій для фаршу;
  • 100 грам панірувальних сухарів;
  • сіль та перець за смаком;
  • олія для обсмажування.

Спосіб приготування:

  1. Фарш викладаємо у глибоку ємність, кабачок натираємо на середній тертці. Якщо він старий, зніміть шкірку та видаліть насіння. Якщо кабачок молодий натираємо повністю, нічого не очищаючи.
  2. Перед додаванням кабачка у фарш добре віджимаємо його від соку. Цибулю подрібнюємо кубиком, рубаємо петрушку, поєднуємо з фаршем.
  3. Заправляємо на смак і робимо так, щоб він став однорідним і не розпадався без яйця. Для цього піднімаємо шар фаршу над ємністю та з силою кидаємо його назад. Повторюємо кілька разів.
  4. Формуємо котлети, кожну з яких обвалюємо в панірувальних сухарях.
  5. Розігріваємо масло на сковороді і обсмажуємо котлети по 3-4 хвилини з обох боків до появи золотистої скоринки. Смачного!
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X