Не тільки шашлик. Шеф-кухар розповів, як приготувати справжній кебаб із телятини

2 травня 2020, 03:53

Якщо ви живете за містом на власній дачній ділянці, ви той щасливчик, який може влаштувати пікнік і приготувати кебаб з телятини в якості альтернативи звичним шашликам.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Невід'ємним атрибутом відпочинку на природі є шашлики. Дійсно, з ними все просто — замаринував, посмажив і готово. Але завжди можна трохи урізноманітнити ваше меню для мангала і приготувати щось нове. Кулінарний експерт і переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко пропонує в якості альтернативи — кебаб із телятини. Не думайте, що це набагато складніше, хіба що потрібно буде перекрутити м’ясо у фарш, але з цим впорається кожен. Співвласник ресторану 100 років тому вперед Євген Клопотенко закликає користуватися кожним вільним днем і готувати, готувати, готувати.

Відео дня

Як приготувати кебаб із телятини?

Складові:

  • Телятина (Лопатка або ошийок) — 800 г
  • Коріандр (Мелений) — ½ ч. л.
  • Зіра (Мелена) — ½ ч. л.
  • Перець чилі (Сухі пластівці) — 2 дрібки
  • Сіль за смаком

Телятину зачистіть від плівок, поріжте на невеликі шматочки. Пропустіть м’ясо через м’ясорубку із середнім розміром сітки двічі. Магазинний фарш краще не використовувати, смачний кебаб з нього навряд чи вийде.

Викладіть фарш у велику миску, додайте сіль, мелений коріандр, трохи меленої зіри і пластівці перцю чилі. Добре перемішайте, а потім відбийте фарш. Візьміть всю масу фаршу в руку, підніміть над мискою і з силою киньте в неї. Повторіть операцію 10−15 разів. Це необхідно для того, щоб фарш став в’язким і не впав з шампурів.

Візьміть два плоских шампури і розподіліть по ним фарш руками, так, щоб він щільно прилягав. Обсмажте на мангалі протягом 10−15 хвилин, періодично акуратно їх перевертаючи. Подавайте зі свіжою зеленню.

Показати ще новини
Радіо НВ
X