Український чизкейк. Рецепт львівського сирника з маком

25 березня, 01:25
До складу глазурі входить сметана (Фото:g_ivanna.ukr.net/depositphotos.com)

До складу глазурі входить сметана (Фото:g_ivanna.ukr.net/depositphotos.com)

Ділимося рецептом сирника, котрий за багатошаровістю нагадує галицький пляцок.

Львівський сирник — це розповсюджений на Західній Україні десерт, котрий фактично є сирною запіканкою в глазурі чи аналогом чизкейку. Пропонуємо приготувати цей простий десерт із додатковим маковим шаром, щоб зробити смак більш багатогранним.

Відео дня

Рецепт львівського сирника

Інгредієнти:

  • 1 кг кисломолочного сиру
  • 250 г цукру
  • 4 яйця
  • 180 г масла
  • 100 г маку
  • 1 ст.л. манної крупи
  • 100 г родзинок
  • Цедра 1 лимона
  • Ванільний цукор до смаку

Для глазурі:

  • 1 ст.л. масла
  • 3 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. какао
  • 2 ст.л. цукру

Приготування:

Запарте мак та перетріть його.

Перетріть сир із цукром, збийте яйця та додайте до сиру. Гарно перемішайте.

Додайте манку, ванільний цукор, м’яке масло та цедру лимона, перебийте суміш міксером. Потім додайте родзинки та перемішайте.

Додайте 2−3 ст.л. сирного тіста до маку, гарно перемішайте та викладіть суміш у форму для випікання. Зверху викладіть сирну масу та відправляйте в духовку на годину при температурі 180ºС.

У цей час приготуйте глазур: змішайте в сотейнику сметану, цукор, масло і какао. Доведіть до однорідності, помішуючи на маленькому вогні.

Коли сирник спечеться, полийте його глазур’ю, дайте охолонути і відправте в холодильник на кілька годин.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X