Класика і секрети від шефа. Які десерти приготувати на Новий рік

27 грудня 2019, 03:25

Прості і смачні десерти на Новий рік 2020 — від класичних рецептів до секретів приготування від мішленівського шеф-кухаря.

Солодкі частування завжди очікують із особливим захопленням - вони є заключним етапом святкового новорічного меню. Перелік десертів може починатися з найпростіших - фруктовий салат і панакота, до складних і вишуканих - справжній італійський тірамісу або торт Пташине молоко. Пропонуємо вибрати свій рецепт новорічного десерту і порадувати друзів і близьких.

Відео дня

1. Італійський десерт панакота

Італійський десерт панакота складається з вершків, молока і желатину. Панакота готується за 20 хвилин і без без випічки, що дуже зручно. Такий десерт можна готувати і для людей з непереносимістю лактози - замість вершків і коров'ячого молока потрібно використовувати рослинне молоко.

2. Фруктовий салат

Фруктовий салат обожнюють і діти, і дорослі. Для десерту можна брати абсолютно будь-які фрукти і заправку - йогурт, морозиво, збиті вершки, заварний крем або мед. Класичний рецепт салату складається зі звичних «зимових» фруктів - апельсини, банани, ківі, ананаси, яблука.

3. Торт Пташине молоко

Відома кондитерська класика радянської епохи - торт Пташине молоко. Розсипчастий корж, повітряне суфле зі збитих білків і товстий шар шоколадної глазурі роблять торт особливо ніжним. Смак цього десерту багато хто пам'ятає з дитинства.

4. Торт з морквою і вершковим кремом

Торт із ніжним вершковим кремом і ледве відчутним присмаком моркви сподобається навіть дітям. Бісквіт із морквою прекрасно поєднується з солодким кремом, створюючи незвичайний смак десерту.

5. Десерт Тірамісу

Справжній італійський десерт Тірамісу готують із великою кількістю солодкого вершкового крему, кавовим сиропом і гірким какао. Повітряний десерт популярний у всьому світі і чудово підходить для новорічного солодкого меню. Тірамісу можна подавати як порційно, так і у великій ємності.

6. Солодкі тарталетки з пісочного тіста з шоколадним кремом

Солодкі тарталетки з пісочного тіста - ідеальний святковий десерт, який можна подавати з різними начинками - шоколад, збиті вершки, заварний крем або джем. Щоб заощадити час, можна купити готові кошики або приготувати їх самостійно зі шматочків охолодженого вершкового масла і муки.

7. Десерт Сабайон від французького шеф-кухаря

Десерт Сабайон - це повітряний яєчний крем з додаванням білого вина, яким поливають екзотичні фрукти. Сабайон користується великою популярністю - його приготування займає не більше 20 хвилин, а смак десерту здивує незвичними поєднаннями.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X