Лобіо та печеня. Дві швидкі страви з консервованої квасолі

23 березня, 02:15
Рідину з квасолі також варто використовувати у стравах (Фото:instagram.com/madamevorger)

Рідину з квасолі також варто використовувати у стравах (Фото:instagram.com/madamevorger)

Класичні страви з квасолею можна спростити, замінивши її на консервовану.

Ці дві пісні страви готуються буквально 15 хвилин, проте стануть хорошим гарніром або основною стравою. Головний плюс консервованої квасолі - її не потрібно обробляти перед безпосереднім приготуванням.

Відео дня

Рецептами поділилася фуд-блогерка Анастасія Ворже.

Рецепт лобіо

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої квасолі (близько 450 г)
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 стебло селери
  • 1 пучок кінзи
  • 3 ч.л. приправи для лобіо
  • 1 ст.л. оцту (який є)
  • сванська сіль (якщо є)

Приготування:

Дрібно нарізаємо цибулю та обсмажуємо до золотистого відтінку. Додаємо дрібно нарізану селеру, потім видавлюємо часник. Кінзу дрібно рубаємо. Зелень залишаємо на потім, а стебла додаємо до засмажки. Солимо і перчимо.

Додаємо квасолю разом з рідиною до засмажки та засипаємо приправи. Даємо закипіти (якщо швидко густішає - можна додати води) і товчемо до улюбленої консистенції. Можна перемолоти в пюре або залишити шматочки квасолі. Вимикаємо вогонь, вливаємо оцет і засипаємо кінзу.

Подавати гарячим.

Рецепт печені з квасолею

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої квасолі
  • 1 банка помідорів пелаті (очищені помідори у власному соку)
  • 1 зубчик часнику
  • 1 бульйонний кубик

Приготування:

На сковороді, на середньому вогні розігріваємо трохи оливкової олії. Видавлюємо часник, злегка обсмажуємо. Додаємо квасолю та готуємо пару хвилин.

Заливаємо помідори, кидаємо кубик і тушкуємо 10-15 хвилин, поки томати не перетворяться на соус.

За бажанням в кінці можна трохи потовкти квасолю і додати рубану зелень, наприклад кінзу.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X