Кукурудза та квасоля. Прості рецепти страв із консерв

14 березня, 22:47
Крем-суп найкраще подавати з лавашем або коржиками (Фото:KucherAndrey / depositphotos.com)

Крем-суп найкраще подавати з лавашем або коржиками (Фото:KucherAndrey / depositphotos.com)

Улюблені шакшуку та лобіо можна легко приготувати і з консерв.

Якщо свіжих продуктів не вистачає, ви можете приготувати справді смачні та повноцінні страви і з консерв. Раніше ми розповідали, що можна приготувати з тушонки, а також консервованої риби, яка може стати основою для супу, котлет або пирога. Ми зібрали ще кілька рецептів із консервованих бобів і кукурудзи.

Відео дня

Суп-пюре з кукурудзи

Інгредієнти:

  • Консервована кукурудза — 1 банка
  • Борошно — 2 ст.л.
  • Молоко — 3 ст.
  • Олія — 2 ст.л.
  • Вода — 3 ст.
  • Сіль за смаком

Приготування:

Пропустіть кукурудзу через м’ясорубку, залийте водою та закип’ятіть.

Обсмажте на олії борошно, потім розбавте його гарячим молоком, закип’ятіть і влийте в кукурудзу.

Варіть суп 15−20 хвилин. Потім протріть через сито, посоліть і заправте олією.

Консервоване лобіо

Інгредієнти:

  • Консервована квасоля — 1 банка
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Печериці - 400 г
  • Спеції - за смаком

Приготування:

Натріть моркву на великій тертці, наріжте цибулю та обсмажте разом протягом 5−7 хвилин.

Наріжте печериці та додайте на сковороду. Посоліть, додайте спеції та тушкуйте до готовності.

Потім додайте квасолю та тушкуйте все разом ще 3 хвилини.

Перед подачею дайте настоятися близько 15 хвилин.

Котлети з кукурудзи

Інгредієнти:

  • Консервована кукурудза — 180 г
  • Молоко — 4 ст.л.
  • Манна крупа — 1,5 ч.л.
  • Масло — 40 г
  • Куряче яйце — 1 шт.
  • Панірувальні сухарі - 1,5 ст.л.
  • Петрушка за смаком

Приготування:

Викладіть кукурудзу в сотейник, залийте молоком та випаруйте його. Потім додайте манку та масло, тушкуйте 7−8 хвилин.

Зніміть з вогню, змішайте з яйцем, нарізаною петрушкою та сіллю. Сформуйте котлети, обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте до золотистої скоринки.

Шакшука з квасолею

Інгредієнти:

  • Квасоля консервована — 1 банка
  • Яйця — 3 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Помідори — 2−3 шт.
  • Сіль, перець, зелень — за смаком
manny nb / unsplash
Фото: manny nb / unsplash

Приготування:

Якщо є можливість скористатися духовкою, розігрійте її до 180С. Також можна скористатись мультиваркою або посмажити на сковороді під кришкою.

Викладіть у форму квасолю тонким шаром, зверху додайте нарізану цибулю, помідори, за наявності можна додати сир або м’ясо. Розбийте зверху яйця, посоліть, приправте та відправляйте в духовку на 5 хвилин. Дайте постояти у вимкненій духовці ще 5 хвилин.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X