Простой рецепт с фасолью в томате. Ленивый лобио от Татьяны Литвиновой

28 березня 2021, 07:40

Кулінарна експертка розповіла, як приготувати грузинське лобіо за спрощеним рецептом з готовою квасолею.

Традиційно лобіо готується з темної квасолі, проте для свого рецепту Тетяна Литвинова обирає вже готову білу квасолю в томаті. По-перше, рецепт стає простішим і швидшим, по-друге, біла квасоля легше сприймається та перетравлюється нашим організмом.

Відео дня

Цю грузинську страву можна їсти вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту.

Рецепт лобіо

Складові:

  • Квасоля відварна — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 250 г
  • Олія — 2 ст.л.
  • Помідори пілаті - 2 шт.
  • Часник — 3−4 зуб.
  • Коріандр — 0,5 ч.л.
  • Перець гострий — ⅓ ч.л.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Спеції «хмелі-сунелі» — 1 ст.л.
  • Кінза
Скріншот з відео
Фото: Скріншот з відео

Приготування:

Наріжте цибулю і пропасеруйте її.

Змішайте цибулю з квасолею, а потім додайте до них помідори пелаті з часником, коріандр, перець, сіль і хмелі-сунелі. Гарно все перемішайте.

Викладіть все в форму для випікання, накрийте фольгою, зробіть в ній кілька дірочок і відправляйте в духовку.

Запікайте при температурі 200° 40−60 хвилин. Після приготування дайте трохи охолонути, а потім прикрасьте кінзою.

Подавати та їсти найкраще з лавашем.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X