Простой рецепт с фасолью в томате. Ленивый лобио от Татьяны Литвиновой
Кулінарна експертка розповіла, як приготувати грузинське лобіо за спрощеним рецептом з готовою квасолею.
Традиційно лобіо готується з темної квасолі, проте для свого рецепту Тетяна Литвинова обирає вже готову білу квасолю в томаті. По-перше, рецепт стає простішим і швидшим, по-друге, біла квасоля легше сприймається та перетравлюється нашим організмом.
Цю грузинську страву можна їсти вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту.
Рецепт лобіо
Складові:
- Квасоля відварна — 500 г
- Цибуля ріпчаста — 250 г
- Олія — 2 ст.л.
- Помідори пілаті - 2 шт.
- Часник — 3−4 зуб.
- Коріандр — 0,5 ч.л.
- Перець гострий — ⅓ ч.л.
- Сіль — 1 ч.л.
- Спеції «хмелі-сунелі» — 1 ст.л.
- Кінза

Приготування:
Наріжте цибулю і пропасеруйте її.
Змішайте цибулю з квасолею, а потім додайте до них помідори пелаті з часником, коріандр, перець, сіль і хмелі-сунелі. Гарно все перемішайте.
Викладіть все в форму для випікання, накрийте фольгою, зробіть в ній кілька дірочок і відправляйте в духовку.
Запікайте при температурі 200° 40−60 хвилин. Після приготування дайте трохи охолонути, а потім прикрасьте кінзою.
Подавати та їсти найкраще з лавашем.
Смачного!