Як вареники, тільки для лінивих. Рецепт пасти з картопляним соусом

28 січня, 04:14
У пасту додається два види сиру (Фото:instagram.com/my_happyfood)

У пасту додається два види сиру (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Едуард Насиров поділився рецептом італійської страви, котра за смаком дуже нагадує вареники з картоплею.

Поєднання пасти з картоплею, двух вуглеводів, звучить для українців дещо дико, а от вареники з картоплею, котрі по суті є тим же борошном із картоплею, — цілком нормально. Едуард Насиров також відмічає, що ця паста на смак дійсно нагадує наші традиційні вареники, тож, якщо ви лінуєтеся ліпити їх, просто приготуйте собі цю італійську версію.

Відео дня

Більше рецептів Едуарда Насирова можна знайти на його Patreon.

Рецепт пасти з картоплею

Інгредієнти на 2−3 порції:

  • дрібна паста будь-якої форми — 80−100 г на порцію
  • 1 цибулина
  • 3−4 ст.л. оливкової олії
  • 200 г картоплі
  • сіль та перець за смаком
  • кілька листків шавлії
  • 2 склянки води/овочевого бульйону +за потребою (ще 1 точно)
  • 100 г сиру проволоне або моцарели
  • 30 г пекоріно романо

Приготування:

1. Підготуйте інгредієнти: подрібніть цибулю, почистіть і дрібно наріжте картоплю, натріть два види сиру.

2. У глибокій сковороді або сотейнику розігрійте оливкову олію, додайте цибулю та шавлію, готуйте пару хвилин до м’якості. Додайте картоплю, дрібку солі та воду і варіть на середньому вогні під кришкою 10−15 хвилин — поки картопля не стане м’якою.

3. Подрібніть 2/3 отриманої маси в блендері і поверніть все на сковороду. Влийте ще бульйон або воду, додайте пасту, перемішайте та готуйте, періодично помішуючи, поки паста не буде готова. При необхідності підливайте трохи води/бульйону.

4. Коли паста буде майже готова додайте сири та перемішайте. Додайте сіль та перець за смаком і подавайте на стіл.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X