Українська версія італійських ньокі. Рецепт лінивих вареників з картоплею
Картопляно-борошняні «галушки» присутні в кухнях Італії та Чехії під назвами «ньокі» та «кнедлики». В українській варіації таку страву можна радше назвати лінивими варениками з картоплею.
В українській кухні є дві обожнювані всіма страви: ліниві вареники та вареники з картоплею. Чому б не об'єднати ці два рецепти, щоб істотно спростити процес приготування класичних вареників.
Окрім того, за смаком у тісто можна додати тертий сир, зелень або дрібно нарізані гриби.
Рецепт лінивих вареників із картоплею
Інгредієнти:
- 5 картоплин
- 1 яйце
- 6 ст.л. борошна
- Сіль, перець, спеції за смаком
- Цибуля для засмажки та зелень за бажанням
- Сметана для подачі
Приготування:
Очищаємо і нарізаємо картоплю, відправляємо її варитися в підсоленій воді. З готової картоплі зливаємо воду та робимо пюре.
Додаємо в пюре яйце і спеції та перемішуємо все до однорідності. Потім поступово вмішуємо борошно.
Формуємо з картопляного тіста ковбаску та нарізаємо її невеликими шматочками.
Закип`ячуємо в сотейнику підсолену воду, варимо в ній вареники близько 3−4 хвилин.
Подавати вареники можна з цибулевою засмажкою та сметаною.
Смачного!