З чорничною начинкою. Рецепт лінивих вареників від Тетяни Литвинової

3 грудня 2020, 03:50

Гастро-експерт розповіла, як приготувати найбільш ледачі, але дуже смачні вареники з ягодами всередині.

Тетяна Литвинова вирішила навчити готувати вареники свою подругу-тренера Леру В'юшіну, яка стежить за своєю фігурою та зовсім не вміє готувати.

Тісто на вареники дуже схоже на тісто для сирників, його потрібно лише трохи трансформувати і відварити, а не посмажити.

Відео дня

Рецепт лінивих вареників

Інгредієнти:

  • Сир 9% - 300 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 2 ст. л.
  • Сіль - щіпка

Соус чорничний:

  • Чорниця - 200 г
  • Мед - 1 ст. л.
  • Сметана - 1 ст. л.

Приготування:

Розімніть сир виделкою до маленьких крупинок, щоб утворилася пастоподібна маса.

Додайте яйця. Вливайте їх у тісто порціями, щоб вареники вийшли ніжними.

Потім додайте просіяне борошно і почніть вимішувати тісто руками.

Сформуйте з тіста ковбаску і наріжте кільцями по 2 см. Важливо зробити красиву форму, щоб зварені вареники теж були красивими.

Додайте в центр вареника ягідку чорниці та сформуйте повноцінний вареник.

Коли вода закипить, вкиньте вареники в воду й обов'язково перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Після приготування вимкніть плиту та викладіть вареники на тарілку.

Для соусу до лінивих вареників: потрібно взяти чорницю, сметану і мед. Збийте все блендером. Готово! Подавайте соус з варениками.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X