З чорничною начинкою. Рецепт лінивих вареників від Тетяни Литвинової
Гастро-експерт розповіла, як приготувати найбільш ледачі, але дуже смачні вареники з ягодами всередині.
Тетяна Литвинова вирішила навчити готувати вареники свою подругу-тренера Леру В'юшіну, яка стежить за своєю фігурою та зовсім не вміє готувати.
Тісто на вареники дуже схоже на тісто для сирників, його потрібно лише трохи трансформувати і відварити, а не посмажити.
Рецепт лінивих вареників
Інгредієнти:
- Сир 9% - 300 г
- Яйця - 1 шт.
- Борошно пшеничне - 2 ст. л.
- Сіль - щіпка
Соус чорничний:
- Чорниця - 200 г
- Мед - 1 ст. л.
- Сметана - 1 ст. л.
Приготування:
Розімніть сир виделкою до маленьких крупинок, щоб утворилася пастоподібна маса.
Додайте яйця. Вливайте їх у тісто порціями, щоб вареники вийшли ніжними.
Потім додайте просіяне борошно і почніть вимішувати тісто руками.
Сформуйте з тіста ковбаску і наріжте кільцями по 2 см. Важливо зробити красиву форму, щоб зварені вареники теж були красивими.
Додайте в центр вареника ягідку чорниці та сформуйте повноцінний вареник.
Коли вода закипить, вкиньте вареники в воду й обов'язково перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Після приготування вимкніть плиту та викладіть вареники на тарілку.
Для соусу до лінивих вареників: потрібно взяти чорницю, сметану і мед. Збийте все блендером. Готово! Подавайте соус з варениками.
Смачного!