Сніданок за 15 хвилин. Рецепт лінивих вареників від Лізи Глинської

Ліза Глінська не додає цукор у тісто, а посипає ним готові вареники (Фото:svfeskov / instagram)
Кулінарний експерт і кондитер розповіла, як приготувати ліниві вареники.
Вареники — страва родом із Туреччини, яку ми запозичили та з часом присвоїли собі специфічними зі українськими начинками. Але процес приготування вареників досить довгий, а в нашій кулінарній культурі поруч із варениками довго існували значно простіші в приготуванні галушки. Для спрощення процесу дві страви поєдналися, утворивши ліниві вареники — швидку страву подібну до галушок, але на сирній основі, як начинка звичайних вареників.
Врешті, ліниві вареники полюбилися і господиням за зручність і швидкість у приготуванні, і дітям, котрі ну дуже люблять прості солодкі вуглеводи.
Кондитер Ліза Глінська, більше кулінарних секретів якої можна знайти в її книгах, поділилася фірмовим рецептом лінивих вареників
Рецепт лінивих вареників
Інгредієнти:
- 300 г кисломолочного сиру (5%)
- дрібка солі
- 1 ст.л. борошна
- 1 яйце
- 50 г манки
- ваніль за бажанням
Приготування:
- Перетираємо сир через сито, додаємо до нього яйце, борошно, сіль і ваніль. Добре перемішуємо.
- Скочуємо невеликі кульки та обвалюємо кожну в манці.
- Варимо в підсоленій воді 3−4 хвилини, поки вареники не спливуть.
- Подаємо з йогуртом або сметаною, можна посипати цукром або їсти з варенням чи медом.
Смачного!