Сніданок за 15 хвилин. Рецепт лінивих вареників від Лізи Глинської

23 липня 2022, 02:28
Ліза Глінська не додає цукор у тісто, а посипає ним готові вареники (Фото:svfeskov / instagram)

Ліза Глінська не додає цукор у тісто, а посипає ним готові вареники (Фото:svfeskov / instagram)

Кулінарний експерт і кондитер розповіла, як приготувати ліниві вареники.

Вареники — страва родом із Туреччини, яку ми запозичили та з часом присвоїли собі специфічними зі українськими начинками. Але процес приготування вареників досить довгий, а в нашій кулінарній культурі поруч із варениками довго існували значно простіші в приготуванні галушки. Для спрощення процесу дві страви поєдналися, утворивши ліниві вареники — швидку страву подібну до галушок, але на сирній основі, як начинка звичайних вареників.

Відео дня

Врешті, ліниві вареники полюбилися і господиням за зручність і швидкість у приготуванні, і дітям, котрі ну дуже люблять прості солодкі вуглеводи.

Кондитер Ліза Глінська, більше кулінарних секретів якої можна знайти в її книгах, поділилася фірмовим рецептом лінивих вареників

Рецепт лінивих вареників

Інгредієнти:

  • 300 г кисломолочного сиру (5%)
  • дрібка солі
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 яйце
  • 50 г манки
  • ваніль за бажанням

Приготування:

  • Перетираємо сир через сито, додаємо до нього яйце, борошно, сіль і ваніль. Добре перемішуємо.
  • Скочуємо невеликі кульки та обвалюємо кожну в манці.
  • Варимо в підсоленій воді 3−4 хвилини, поки вареники не спливуть.
  • Подаємо з йогуртом або сметаною, можна посипати цукром або їсти з варенням чи медом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X