Голубці для лінивих. Рецепт пирога з капусти

13 травня 2022, 03:34
Капуста виконує роль тіста у пирозі (Фото:instagram.com/kimchikarri)

Капуста виконує роль тіста у пирозі (Фото:instagram.com/kimchikarri)

Алісса Тимошкіна, одна із засновниць ініціативи CookForUkraine поділилася рецептом лінивого варіанта голубців.

Голубці — одна з національних українських страв, популярна також і в інших країнах Східної Європи. Хоча вони є улюбленою стравою багатьох, на їхнє приготування йде досить багато часу, а тому на столах голубці з'являються рідко. Але якщо зробити з порційних голубців один цільний пиріг, можна отримати той самий смак за меншу кількість часу.

Відео дня

Рецептом Алісса Тимошкіна поділилася у рамках ініціативи CookForUkraine, яка збирає гроші на благодійну допомогу потерпілим від війни українцям.

Рецепт пирога з капусти

Складові:

  • 1 білокачанна капуста
  • 1 цибулина (нарізана кубиками)
  • 1 морква (очищена та натерта)
  • 4 зубчики часнику (натерти)
  • 1 пучок кропу (дрібно нарізаний)
  • 250 г яловичого фаршу
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 6 ст.л. гарячої води
  • 200 г печериць (крупно нарізаних)
  • 1 невеликий пучок петрушки (нарізати)
  • 120 г рису басматі
  • ½ ст.л. коричневого цукру
  • 1 ч.л. копченої паприки
  • ½ ч.л. меленого мускатного горіха
  • 1 ч.л. пластівців чилі
  • олія
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • сметана ля подачі)
  • опціонально кранчі для подачі - рецепт за посиланням
Lizzie Mayson / www.nigella.com
Фото: Lizzie Mayson / www.nigella.com

Приготування:

У цьому пирозі капустяне листя грає роль тіста, тому спочатку потрібно його підготувати. Для цього зріжте ніжку і варіть капусту цілою в підсоленій киплячій воді 10-15 хвилин.

Поки готується капуста, зробіть начинку. Розігрійте столову ложку олії в каструлі або глибокій сковороді та обсмажте цибулю, моркву, половину часнику та кріп на середньому вогні протягом 8-10 хвилин. Додайте яловичий фарш і смажте протягом 5-8 хвилин, поки м'ясо повністю не приготується. Потім додайте томатну пасту та 6 ст.л. гарячої води, щоб вийшов густий соус. Приправте його сіллю та перцем за смаком, потім цукром та всіма спеціями. Накрийте кришкою сковороду та тушкуйте начинку на повільному вогні 10-15 хвилин.

Тим часом приготуйте суміш грибів і рису. Розігрійте сковороду й обсмажуйте гриби зі столовою ложкою олії, великою дрібкою солі, часником і петрушкою, що залишилися, на середньому вогні протягом 5 хвилин під кришкою. Зніміть із вогню, додайте рис і перемішайте разом із кількома столовими ложками гарячої води, якщо суміш виявиться занадто сухою.

До цього моменту капуста має бути готова. Злийте воду і дайте охолонути протягом декількох хвилин, перш ніж починати відокремлювати листя. Капуста середнього розміру зазвичай дає близько 20 листків.

Розігрійте духовку до 180°C.

Змастіть олією круглу роз'ємну форму та покрийте дно і стінки шаром капустяного листя якомога акуратніше. Додайте шар м'ясної начинки, потім шар капусти, після чого шар рису та грибів. Чергуйте шари, в кінці накрийте все капустою. Змастіть пиріг олією та готуйте в духовці 20-30 хвилин, поки листя місцями не стане хрумким.

Дайте пирогу трохи охолонути, перш ніж відкрити кільце роз'ємної форми та обережно перекласти пиріг на тарілку або дерев'яну дошку. Подавайте зі сметаною.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X