До чаю чи кави. Рецепт лохинно-лимонного пирога

20 вересня, 00:15
Глазур для пирога готується з ягідного соку (Фото:julissa capdevilla / unsplash)

Глазур для пирога готується з ягідного соку (Фото:julissa capdevilla / unsplash)

Якщо ви вже приготували собі сезонні яблучний і грушевий пиріг, спробуйте цей менш сезонний, але не менш смачний.

Ягоди та лимон в десертах створюють приємне кисло-солодке поєднання, що гарно пасує до теплих напоїв і не є надто приторним. Лохину в цьому рецепті можна замінити чорницею чи смородиною, він буде не менш смачним із цими ягодами.

Відео дня

Рецепт лимонного пирога з лохиною

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г кокосової олії (½ склянки)
  • 275 г цукру
  • 3 яйця
  • 1 ст.л. лимонної цедри
  • ¼ склянки лимонного соку (60 мл)
  • 3 склянки борошна (390 г)
  • 2 ч.л розпушувача
  • Екстракт ванілі та лимона
  • Дрібка солі
  • 1 стакан пахти
  • 2 склянки лохини/чорниці

Для глазурі:

  • 2 склянки цукрової пудри
  • 2−3 ст.л. лохинного/чорничного соку (з ½ склянки чорниці)
  • Екстракт лимона

Приготування:

1. У середню миску додайте лохину та 1 столову ложку борошна, добре перемішайте.

2. Розігрійте духовку до 175 °C, роз'ємну форму діаметром близько 20 см змажте маслом і посипте борошном.

3. У середній мисці перемішайте сухі інгредієнти (решту борошна, сіль і розпушувач).

4. У велику миску додайте вершкове масло кімнатної температури, кокосову олію та цукор і перемішайте до кремоподібної, легкої та пухкої консистенції. Додайте яйця по одному і перемішайте до однорідності. Потім додайте ваніль, лимонний екстракт, лимонний сік і лимонну цедру, добре перемішайте.

5. Додайте до цієї суміші борошняну та пахту і перемішуйте, поки вони повністю не з'єднаються. Додайте посипану борошном лохину та дерев’яною ложкою або лопаткою обережно вмішайте в тісто.

6. Вилийте тісто в підготовлену форму і додайте трохи свіжих ягід зверху. Випікайте приблизно 50−60 хв. Готовий пиріг вийміть і дайте охолонути.

7. За допомогою ступки розімніть ½ склянки ягід, процідіть із них сік за допомогою ситечка. У маленькій мисці змішайте цукрову пудру з 3 столовими ложками чорничного соку. Полийте пиріг глазур’ю і подавайте до чаю або кави.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X