«З таким кексом і торт не потрібний». Рецепт ніжного лимонного пирога з маком

12 лютого, 03:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Зверху кекс покривається глазур’ю (Фото:ivuskapece/instagram.com)

Зверху кекс покривається глазур’ю (Фото:ivuskapece/instagram.com)

Цей рецепт Тетяни Литвинової сподобається тим, хто не любить приторність у десертах.

"Тут кислинка божественна, адже дуже багато лимонів йде в цей кекс. Він виглядає дуже чепурним, святковим і зовсім не схожий на щоденну банальну випічку. Повірте, з такими кексами й тортів не треба!", - розповіла кулінарна експертка. У десерті поєднується м'яка текстура самого кексу із зернистістю маку.

Відео дня

Рецепт кексу з лимоном та маком

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 180 г
  • Масло вершкове - 180 г
  • Цукор - 180 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Лимонний сік - 40 г
  • Цедра лимона – 1 шт.
  • Мак - 40 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Сироп:

  • Цукор - 100 г
  • Лимонний сік - 100 г
  • Цедра лимона – 1 шт.

Глазур:

  • Вода – 2 ст.л.
  • Цукрова пудра - 200 г
  • Лимонний сік - 1 ст.л.
Скрішот відео з YouTube-каналу Татьяна Литвинова
Фото: Скрішот відео з YouTube-каналу Татьяна Литвинова

Приготування:

Для початку потрібно видавити сік з лимона - для всього десерту нам знадобиться близько 200 мл, на що піде приблизно 3 середні лимони.

Збиваємо міксером яйця з цукром, додаємо м'яке вершкове масло та 40 г лимонного соку. Змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо в тісто. Знову збиваємо. В кінці додаємо цедру лимона та мак, добре перемішуємо.

Змащуємо круглу форму для випікання маслом, засипаємо борошном, щоб усі борти були вкриті. Заливаємо у форму тісто і відправляємо у розігріту до 170°C духовку на 40 хвилин.

Коли кекс буде готовий, дістаємо його з духовки і даємо трохи охолонути, не дістаючи з форми. У цей час готуємо сироп. Змішуємо в сотейнику сік із цукром, нагріваємо, поки цукор не розтане, не доводячи до кипіння. Для аромату додаємо цедру, проварюємо пару хвилин, потім проціджуємо сироп.

Коли кекс буде добре теплим, протикаємо його у багатьох місцях (близько 20 разів) дерев'яною шпажкою. Потім, починаючи з центру, поступово заливаємо сиропом. Залишаємо просочуватися.

Для глазурі відправляємо на вогонь у сотейнику воду, цукрову пудру та лимонний сік. Чекаємо, поки пудра розтане, але не доводимо до кипіння та карамелізації.

Дістаємо пиріг із форми, перекладаємо на тарілку та поливаємо глазур'ю. Чекаємо, поки вона охолоне, прикрашаємо за бажанням і подаємо.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X