«Бум свіжості». Рецепт лимонаду і айс-ті від Тетяни Литвинової
Гастро-експерт розповіла, як приготувати освіжаючі літні напої на кожен день.
Влітку, у пору спеки, улюблена каву та чай втрачають свою популярність, адже хочеться легких освіжаючих напоїв, які допоможуть справлятися з високими температурами. Тетяна Литвинова рекомендує готувати лимонад або не менш улюблений усіма холодний чай.
Рецепт лимонаду й айс-ті
Інгредієнти для лимонаду:
- Вода — 1 л
- Базилік — 3 гілочки
- Лимон — 1 шт
- Мед — 1 ст.л.
Інгредієнти для холодного чаю:
- Чай зелений — 1 л
- Мед — 1 ст.л.
- М’ята — 1 гілочка
- Лимон — 1 шт

Приготування:
Для лимонаду базилік заливаємо окропом і залишаємо заварюватися. Вода відразу ж стає фіолетовою. Потім додаємо туди сік лимона і підсолоджуємо медом за смаком. І останній штрих — лід. Лимонад готовий!
Для холодного чаю айс-ті нам потрібно заварити зелений чай. Поки він охолоджується видавлюємо сік лимона, трохи води кімнатної температури, ложечку меду. Усе це змішуємо і додаємо туди порвану м’яту. Коли чай охолов переливаємо до заготівки та додаємо туди лід. Також за бажанням можна додати персик. Чай готовий!
Приємного апетиту та свіжості!