Легкий вишуканий десерт. Ліза Глінська розповіла, як приготувати грушу в вині

16 жовтня 2020, 04:50

Кондитер і кулінарний експерт поділилася рецептом легкого, але витонченого осіннього десерту.

Сьогодні у нас з вами легкий у приготуванні та легкий для шлунка десерт, який обов'язково варто приготувати цієї осені. Секретами приготування поділилася кондитерка Ліза Глінська. 

Відео дня

Рецепт груші в червоному вині

Інгредієнти:

  • 8 груш (близько 1 кг, сорт «Конференція»)
  • 700 мл червоного напівсолодкого вина
  • 150 г цукру
  • 3 зірочки бадьяна
  • цедра одного апельсина

Крем з рікотою:

  • 250 г рікоти
  • 20 г цукрової пудри
Прес-служба Лізи Глінської
Фото: Прес-служба Лізи Глінської

Приготування:

Очистіть груші від шкірки, розріжте навпіл і дістаньте кісточки.

Складіть груші в каструлю, залийте вином, додайте бадьян і цедру. Додайте цукор і поставте на середній вогонь на 30-35 хвилин - до м'якості груші.

Залиште груші в винному сиропі на ніч.

Дістаньте груші з сиропу, а сироп уваріть на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин до щільної густої консистенції.

Дайте сиропу та грушам охолонути.

Приготуйте крем. З'єднайте рікоту та цукрову пудру та перемішайте вінчиком до однорідної гладкої консистенції.

Зберіть десерт. Викладіть груші в тарілку, полийте зверху винним соусом.

Сформуйте з крему за допомогою ложок «кнелі» та викладіть на половинки груш. Знову полийте соусом.

Смачного!

Як приготувати грушу в вині - відео-рецепт

Кулінарні книги та інші рецепти ви можете знайти на сайті Лізи Глінської.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X