Легкий вишуканий десерт. Ліза Глінська розповіла, як приготувати грушу в вині
Кондитер і кулінарний експерт поділилася рецептом легкого, але витонченого осіннього десерту.
Сьогодні у нас з вами легкий у приготуванні та легкий для шлунка десерт, який обов'язково варто приготувати цієї осені. Секретами приготування поділилася кондитерка Ліза Глінська.
Рецепт груші в червоному вині
Інгредієнти:
- 8 груш (близько 1 кг, сорт «Конференція»)
- 700 мл червоного напівсолодкого вина
- 150 г цукру
- 3 зірочки бадьяна
- цедра одного апельсина
Крем з рікотою:
- 250 г рікоти
- 20 г цукрової пудри

Приготування:
Очистіть груші від шкірки, розріжте навпіл і дістаньте кісточки.
Складіть груші в каструлю, залийте вином, додайте бадьян і цедру. Додайте цукор і поставте на середній вогонь на 30-35 хвилин - до м'якості груші.
Залиште груші в винному сиропі на ніч.
Дістаньте груші з сиропу, а сироп уваріть на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин до щільної густої консистенції.
Дайте сиропу та грушам охолонути.
Приготуйте крем. З'єднайте рікоту та цукрову пудру та перемішайте вінчиком до однорідної гладкої консистенції.
Зберіть десерт. Викладіть груші в тарілку, полийте зверху винним соусом.
Сформуйте з крему за допомогою ложок «кнелі» та викладіть на половинки груш. Знову полийте соусом.
Смачного!
Як приготувати грушу в вині - відео-рецепт
Кулінарні книги та інші рецепти ви можете знайти на сайті Лізи Глінської.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.