З літніх овочів. Рецепт лечо з помідорів, перцю та моркви

31 липня 2020, 03:01

Взимку, коли вибір свіжих овочів не такий великий, баночка ароматного лечо буде дуже до речі.

Ведуча Ревізору (Новий канал) та кулінар Юлія Панкова розказала, як готує салат з помідорів, перцю та моркви на зиму

Часто лечо роблять з кабачків, баклажанів та перцю, при цьому основу класичного рецепта складають болгарський перець, помідори та цибуля. Взимку, коли вибір свіжих овочів не такий великий, баночка ароматного лечо буде дуже до речі. Є безліч рецептів приготування цього салату. Панкова ділиться своїм варіантом.

Відео дня

«Овочева страва має насичений смак та аромат, — каже ведуча. — Це прекрасна закуска та доповнення до м’ясних страв».

Лечо з помідорів, перцю та моркви

Інгредієнти:

6 кг — помідорів

3 кг — солодкого перцю

1 кг — моркви

1 склянка — оливкової олії

2 ст. л. — солі

½ склянки — цукру

Приготування:

1. Помідори помийте, розріжте на половинки і натріть на крупній тертці. Можна і просто перекрутити на м’ясорубці.

2. Моркву почистіть і теж натріть на крупній тертці.

3. Терту моркву додайте до перетертих помідорів. Перекладіть усе в каструлю і поставте на вогонь кип’ятити. Після закипання варіть 10 хвилин на повільному вогні (під кришкою).

4. Цибулю поріжте та обсмажте до золотистого кольору.

5. Перець наріжте смужками.

6. У киплячі томати з морквою додайте смажену цибулю, солодкий перець (нарізаний), цукор і сіль.

7. Доведіть знову все до кипіння і кип’ятіть на повільному вогні 30 хвилин (періодично помішувати).

8. Гарячий салат закатайте в стерилізовані банки.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X