Угорська страва на одеський манір. Сава Лібкін разом із Дмитром Гордоном розповіли, як приготувати лечо

12 грудня 2020, 03:35

Одеський ресторатор Сава Лібкін розповів і показав, як приготувати лечо. Допомагав йому відомий журналіст Дмитро Гордон.

Дмитро Гордон, гість ресторатора, ніколи нічого не готував, тому вчився всього на ходу і спілкувався з кулінаром на різні теми: від улюблених страв до порад починаючим підприємцям.

Відео дня

Дмитро Гордон розповів про те, що поки не збирається йти в політику, тому що кайфує від своєї журналістської роботи. А улюблена кухня інтерв'юера — китайська, тому що «ти не знаєш, що їси, але це смачно!».

Лечо, класичну угорську страву з болгарського перцю, помідорів і цибулі, у сім'ї Сави Лібкіна готують з його дитинства і дотепер. Саме тому він вирішив поділитися своїм рецептом з підписниками та навчити його готувати Дмитра Гордона.

Рецепт лечо

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 кг солодкого перцю
  • 500 г помідорів
  • 200 г моркви
  • 100 г часнику
  • 200 мл оливкової олії
  • 10 г солодкої паприки в порошку
  • 4 лаврових листки
  • 50 г меду
  • 30 мл оцту
  • сіль і перець горошком за смаком
Прес-служба Сави Лібкіна
Фото: Прес-служба Сави Лібкіна

Приготування

1. Виберіть соковиті, великі і бажано різнокольорові перці. Очистіть їх від шкірки так, щоб у процесі вони не втратив весь сік. Обсмажте перець на газовій плиті, на найсильнішому вогні. Потім розріжте перець, видаліть насіння і плодоніжки та наріжте широкими скибочками.

2. Томати опустіть в окріп на 3−4 секунди, потім очистіть їх від шкірки. Очищені томати наріжте дольками. Ріпчасту цибулю очистіть, промийте і теж наріжте дольками. Моркву помийте, очистіть, наріжте кружальцями, а потім на половинки.

3. У великій ємності прогрійте моркву та цибулю на оливковій олії до напівготовності, але без підсмажування, потім додайте перець і прогрійте на невеликому вогні ще 25 хвилин, поки він не стане м’яким і повністю не вляжеться в каструлю. Останніми додайте томати, закрийте каструлю кришкою та тримайте ще 30 хвилин на слабкому вогні.

4. За 5 хвилин до готовності додайте тонко нарізаний часник і солодку паприку. Потім введіть лавровий лист, мед, перець горошком, трохи оцту і посоліть.

Накрийте кришкою і залиште до повного охолодження.

Подавайте в холодному вигляді як закуску.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X