Соковита й запашна. Лазанья з кабачків від Євгена Клопотенка

7 вересня, 05:08
Лазанья з кабачків (Фото:klopotenko.com)

Лазанья з кабачків (Фото:klopotenko.com)

Запіканка з кабачків у духовці першою приходить в голову, коли йдеться про легку та смачну страву. Лазанью теж можна назвати запіканкою, до того ж більш дієтичною за оригінальний варіант, бо вона не містить вуглеводів.

Поради з приготування лазаньї з кабачків

Рецепт приготування лазаньї з кабачків майже нічим не відрізняється від традиційного. Але різниця полягає у тому, що в оригінальному варіанті паста вбирає соус. А у цьому рецепті кабачки під час запікання самі будуть виділяти воду, тому соусу знадобиться менше. Якщо ви хочете, щоб готова страва була менш водянистою, наріжте кабачки дуже-дуже тоненько. Також можна попередньо трішки обсмажити слайси на сухій пательні. Фарш можна обрати будь-який. Головне — не пересушуйте його на пательні. Після додавання томатного соку тушкуйте начинку, але наприкінці залиште трохи рідини у пательні. Якщо ж хочете повністю вегетаріанську страву — замініть фарш на відварену сочевицю.

Відео дня

Лазанья з кабачків

Кухня: Італійська

Лазанья з кабачків – це свіжий погляд на відому італійську страву. Замість пасти використані шари з овочів, завдяки чому, страва має насичений смак і чудову консистенцію традиційної лазаньї. Додавши сир і листя базиліку, ви отримаєте ідеальну їжу для всієї родини.

Інгредієнти

Для лазаньї

яловичий фарш 800 г

томатний сік 250 мл

ріпчаста цибуля 1 шт

часник 2 зубчики

твердий сир 185 г

моцарела 200 г (2 кульки)

оливкова олія 3 ст. л.

базилік 3 гілочки (за бажанням)

сіль та перець до смаку
Для соусу бешамель

молоко 500 мл

борошно 50 г

вершкове масло 50 г 82,5%

мелений мусканий горіх 1 дрібка

сіль дрібка

Енергетична цінність: 83.7 Ккал

Інструкція приготування

Загальний час: 01:10 (Час приготування: 01:10)

  1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування лазаньї з кабачків. Якщо ви маєте цукіні, можна зробити страву з цими овочами, смак від цього не зміниться. Одразу увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
  2. Почнемо з приготування соусу бешамель. У невеличкій каструлі розтопіть 50 г вершкового масла жирністю 82,5%. Всипте 50 г борошна та трохи підсмажте, помішуючи лопаткою чи віничком. Борошно має трохи потемнішати, а маса – стати густою.
  3. Тонкою цівкою вливайте 500 мл молока жирністю 2,5%. Не припиняйте помішувати суміш віничком, доки не увіллєте все молоко. Додайте дрібку солі та меленого мускатного горіха. Помішуйте соус на невеликому вогні, поки він не загусне. Якщо ви хочете отримати повністю однорідний бешамель, процідіть його через сито.
  4. Очистьте цибулину й 2 зубчики часнику. Наріжте дрібним кубиком. Розігрійте пательню з 3 ст. л. оливкової олії та підсмажте овочі, цибуля має стати м’якою. Додайте 800 г яловичого фаршу, трохи посоліть та поперчіть до смаку. Смажте кілька хвилин.
  5. Влийте на пательню 250 мл томатного соку. Замість нього можна використати 1 ст. л. томатної пасти, трохи розведеної у воді, 2 натертих томати чи консервовані томати пелаті. Тушкуйте на невеликому вогні протягом 10 хвилин. У соусі має залишитися трохи рідини.
  6. Помийте 2 кабачки або цукіні. Акуратно розріжте кожен овоч вздовж на слайси однакової товщини, приблизно по 4-5 мм. У миску натріть на тертці з великими отворами 185 г твердого сиру та 2 кульки моцарели, перемішайте.
  7. Для випікання лазаньї використайте форму діаметром 24 см. На дно форми викладіть слайси кабачків.
  8. Зверху розподіліть трохи фаршу, на нього вилийте частину соусу бешамель. Далі знов кабачки, фарш та соус.
  9. Коли лазанья з кабачків буде зібрана, викладіть зверху суміш твердого сиру і сулугуні. Поставте запікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовій страві дайте трохи охолонути й подавайте з листочками свіжого базиліку.

Автор: Євген Клопотенко

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X