Мамин рецепт. Квашені помідори за два дні від Тетяни Литвинової

2 вересня 2021, 03:55

Гастро-експертка розповіла, як швидко приготувати квашені помідори.

Багато людей вважають, що квашені помідори це довго та складно, але Тетяна Литвинова поділилася швидким рецептом цієї закуски, за яким помідори завжди готувала її мама. А коли до рецепту додається прикметник «мамин», у якості та смаку можна не сумніватися.

Відео дня

Швидкий рецепт квашених помідорів

Інгредієнти:

  • Помідори Сливка - 1,5 кг
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Селера листова - 3 гілочки
  • Перець гострий - 1 шт.
  • Лист лавровий - 2 шт.

Розсіл:

  • Вода - 1 л
  • Сіль - 30 г
Тетяна Литвинова
Фото: Тетяна Литвинова

Приготування:

У першу чергу потрібно вибрати помідори без білої середини. Спочатку бланшируємо їх. Для цього потрібно зробити надріз гострим ножем хрест на хрест і залити їх окропом. Важливо: залишати хвостики в помідорів.

У цей час нарізаємо моркву, перець і часник.

Тепер для розсолу нам потрібно розчинити сіль у воді. Також очищаємо помідори від шкірки.

Можна все укладати в банку. Спочатку селеру, часник і лавровий лист, потім помідори і моркву, а зверху знову селеру, часник і лавровий лист.

Заливаємо розсолом і залишаємо кваситися від 24 годин до 7 днів, у залежності від того, наскільки кислі ви любите. Ідеальний час - 2 дні.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X