Від Наталки Діденко. Рецепт квашених помідорів, які готуються без електроенергії

Для маринаду знадобиться лише сіль, цукор та спеції за бажанням (Фото:vd photography / unsplash)
Публікуємо простий рецепт, для якого потрібно мінімум інгредієнтів і тільки холодна вода.
Оскільки відсутність світла — за гарфіком, їжа та заготівлі виходять відповідними. Раніше ми публікували добірку страв у мікрохвильовці, а також лайфхаки шеф-кухаря щодо приготування їжі без електроенергії. Тепер же публікуємо рецепт, котрим із Наталкою Діденко поділилася її сусідка Маруся.
Рецепт квашених помідорів
Інгредієнти:
- помідори сливки на 3 л банку
- 2 ст.л. солі
- 5 ст.л. цукру
- часник
- Спеції за смаком
Приготування:
1. У трьохлітрову банку насипте сіль і цукор, налийте трохи холодної води та розчиніть їх.
2. Наріжте часник пластиночками. На кожному помідорі зробіть надріз хрест-навхрест і запхайте пластиночку часнику.
3. Складіть помідори в банку, залийте по вінця чистою холодною водою та закрийте поліетиленовою кришкою. Можна додати хрін чи якісь спеції по смаку.
4. Лишіть банку при кімнатній температурі на 4−5 днів, а потім приберіть у холодильник.
Смачного!