Джерело вітамінів. Рецепт квашеної капусти від Тетяни Литвинової

6 листопада 2021, 03:26

Гастро-експертка поділилася фірмовим рецептом корисної закуски.

У народі про квашену капусту кажуть: "І на стіл поставити не соромно, і з'їдять - не шкода". Адже ця закуска справді досить дешева і проста у приготуванні, але абсолютно незамінна через універсальність та корисність.

Відео дня

Рецепт квашеної капусти

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна - 950 г
  • Морква – 50 г
  • Сіль – 20-25 г
Тетяна Литвинова
Фото: Тетяна Литвинова

Приготування:

Спочатку нам потрібно натерти капусту. Слідкуйте, щоб не траплялися великі шматки. Після шаткування, зважуємо капусту для правильного розрахунку інгредієнтів. Потім солимо і розминаємо руками, щоб виділився сік. Тепер натираємо на великій тертці моркву та перемішуємо з капустою. І так шар за шаром: капуста, сіль, морква та знову капуста.

Після цього перевіряємо капусту: беремо і віджимаємо, якщо тече сік, можна утрамбувати. Потім залишаємо під тиском на добу. Наприклад, під трилітровою банкою з водою. Коли з'являться бульбашки повітря, потрібно проткнути довгим предметом, щоб не з'явився неприємний запах і смак.

І знову під гніт до перших бульбашок, потім все повторюємо. І так до 3 днів. Але слідкуйте, щоб капуста не переквасилася. Потім щільно утрамбовуємо капусту в банки, але залишаємо зверху вільне місце. Накриваємо марлею або капроновою кришкою з отворами. Зберігаємо в холодильнику або в іншому холодному місці.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X