У вигляді пирога. Оригінальний рецепт куті на Різдво

Інгредієнти повторюються, але подача інша (Фото:priscilla du preez / unsplash)
Нетиповим рецепто традиційної страви поділився шеф-кухар і експерт проєкту На ножах Алекс Якутов.
Різдвяний стіл українця неможливо уявити без куті. Тому в переддень Різдва Алекс Якутов вирішив урізноманітнити традиційну страву і поділився оригінальним рецептом куті-пирога. Інгредієнти тут звичні, але подача — справжнє переосмислення класики.
Рецепт куті
Інгредієнти:
- крупа (пшениця) — 500 г
- родзинки (світлі й темні) — по півчашки
- курага і чорнослив — жменя
- цукор — 200 г
- яйця — 3 шт.
- вершкове масло — 200 г
- апельсин — 1 шт.
- ром — 30−50 г
- мелена гвоздика та бодян
Приготування:
1. Відваріть пшеницю та дайте їй охолонути. Важливо, щоб вийшло півкілограма вже готової крупи. Розмочіть сухофрукти.
2. У блендері змішайте та перебийте до однорідної маси крупу разом із сухофруктами. Додайте трішки меленої гвоздики та бодяну. Також, за бажанням, можна додати ром чи інший алкоголь.
3. Збийте разом цукор, яйця, розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте з крупою та сухофруктами, додайте цедру апельсина та знову перемішайте. Має вийти однорідна маса.
4. Форму для випікання змажте вершковим маслом та викладіть туди «тісто». Випікайте близько 30 хвилин при температурі 160 °C. Перед подачею остудіть і наріжте.
Смачного!