Багато зелені. Як приготувати азербайджанські коржі кутаби

13 травня 2020, 17:27

Азербайджанські коржі - кутаби готують на сухій сковороді без олії.

Коржі кутаби відносять до страв азербайджанської національної кухні. Їх готують із пісного тіста з начинкою з міксу свіжої зелені. В якості соусу використовують лавашану — це уварений фруктовий сік у вигляді млинців. Замість лавашани також можна використовувати сироп наршараб із гранатового соку, який продається в багатьох супермаркетах. Пропонуємо здивувати своїх близьких, приготувавши просту, але дуже цікаву азербайджанську страву за рецептом одеського ресторатора Савелія Лібкіна.

Відео дня

Як приготувати кутаби?

Складові:

  • борошно
  • яйце
  • ряжанка
  • кефір
  • сіль, чорний перець
  • соняшникова олія
  • петрушка
  • червоний базилік
  • зелена цибуля
  • часник
  • шпинат
  • щавель
  • кріп
  • кінза
  • м’ята
  • болгарська бринза
  • лавашана або сироп наршараб
  • вершкове масло

Просіваємо борошно. Додаємо в борошно яйце, склянку ряжанки, дрібку солі, соняшникову олію і гарячу воду. Ретельно перемішуємо і додаємо ще трохи борошна. Замішуємо тісто руками, воно не повинно бути дуже щільним. Розкачуємо в джгут і нарізаємо на середні шматочки. Даємо тісту полежати 60 хвилин, щоб воно стало м’яким.

Рвемо руками лавашану на невеликі шматочки і заливаємо гарячою водою. Лавашана повинна розмокнути і перетворитися в соус.

Готуємо начинку. Зелень миємо й висушуємо, дрібно нарізаємо. Додаємо в зелень сіль, трохи кефіру, соняшникову олію і натертий сир — перемішуємо всі інгредієнти. Посипаємо зелень чорним меленим перцем.

Перемішуємо лавашану до однорідної консистенції. Посипаємо стіл борошном і розгортаємо тонке тісто. Змащуємо лист тіста лавашаною, викладаємо на одну половину тіста зелень, скроплюємо олією, накриваємо іншою половинкою тіста і за допомогою вилки защипуємо краї коржа. Проколюємо корж виделкою, щоб вийшло повітря.

Нагріваємо суху тефлонову сковороду і викладаємо кутаб, готуємо приблизно 1 хвилину і перевертаємо на інший бік. Розтоплюємо в іншій сковороді вершкове масло і поливаємо корж вершковим маслом. Страва готова!

Як приготувати кутаби за рецептом Сави Лібкіна: відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X