Мінимум зусиль, максимум смаку. Рецепт курячих стегон по-середземноморськи від Вікторії Попін
Курячі стегна, запечені у середземноморському стилі, з овочами, оливками та білим вином. Проста у приготуванні страва з вишуканим смаком.
Курячі стегна по-середземноморськи — це страва для тих днів, коли готувати не дуже хочеться, але хочеться, щоб було смачно. Вино, тим’ян та оливкова олія додають курячим стегенцям вишуканості та аромату Середземномор’я, а овочі, запечені з куркою, не менш смачні та ароматні, ніж саме м’ясо. Замість курячих стегон можна взяти гомілки або спекти ніжки, розділяючи їх на стегна та гомілки, щоб швидше пропеклись.
Вікторія Попін
Курячі стегна по-середземноморськи
Інгредієнти
- 4 курячих стегна
- 8−10 зелених оливок
- 2 невеликі цибулини, розрізати на 4 частини кожну
- 6 зубців часнику, помити, не чистити
- 6−8 помідорок черрі
- 150 мл білого сухого вина
- 6−8 гілочок тим’яну
- 50 мл оливкової олії
- Сіль до смаку
Приготування
1. Духовку розігріти до 180 ᵒС.
2. У сковорідці розігріти половину оливкової олії та викласти курячі стегна шкіркою донизу. Добре підрум'янити з обох сторін.

3. Перекласти підрум'янені курячі стегна до жаротривкого посуду. Поміж стегон рівномірно розкласти цибулю, помідори, зубці часнику, оливки та гілочки тим’яну. Добре посолити все до смаку.

4. У сковорідку, в якій смажились стегна, влити вино, довести до кипіння, зняти з вогню і полити ним курячі стегна з овочами. Скропити все рештою оливкової олії і вставити до розігрітої духовки. Пекти до готовності стегон. Внутрішня температура всередині стегна повинна показувати 68−70 ᵒС, а якщо термометра нема, при проколюванні стегна повинен витікати прозорий сік.
5. Дістати курячі стегна по-середземноморськи з духовки, залишити як є на 10 хвилин «відпочити» і подавати.
Більше рецептів шукайте на picantecooking.com
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.