Zero waste приготування. Рецепт хрусткої курки від шеф-кухаря

5 жовтня 2021, 04:46

Шеф-кухар італійського ресторану Osteria Francescana Такахіде Кондо поділився рецептом курки у фритюрі, в якому використовуються яєчні білки та картопляний крохмаль.

Безвідходна кулінарія стає все більш популярною не тільки серед шеф-кухарів, а й серед кулінарів-аматорів, які просто готують на своїх кухнях. Адже з картопляного лушпиння, шкірки кавуна і в'ялої зелені можна приготувати безліч смачних страв. Ця хрустка курка - чудовий тому приклад.

Відео дня

Рецепт курки у фритюрі

Інгредієнти:

  • Яєчні білки - 4 шт.
  • Курка - 400 г (крильця і стегна)
  • Борошно - 40г
  • Імбир - 10 г
  • Вода - 40 мл
  • Часник - 10 г
  • Соєвий соус - 10 мл
  • Картопляний крохмаль - 100 г
  • Мірин - 10мл
  • Кунжутна олія - 10 мл
  • Соняшникова олія
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

Натріть імбир разом зі шкіркою на найбільш дрібній тертці.

У мисці змішайте імбир, соєвий соус, кунжутну олію, мірин і зубчик часнику, додайте туди курку і добре перемішайте, щоб вона повністю покрилася маринадом.

Залиште курку маринуватися в холодильнику на три години.

У мисці приготуйте пасту з яєчних білків, борошна та води. Приправте її сіллю та перцем.

Коли курка закінчиться маринуватися, обмажте її пастою, а потім додайте картопляний крохмаль.

Нагрійте олію до 170°C.

Обсмажуйте курку протягом трьох хвилин або до золотистого кольору. Дайте трохи охолонути і подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X