Zero waste приготування. Рецепт хрусткої курки від шеф-кухаря
Шеф-кухар італійського ресторану Osteria Francescana Такахіде Кондо поділився рецептом курки у фритюрі, в якому використовуються яєчні білки та картопляний крохмаль.
Безвідходна кулінарія стає все більш популярною не тільки серед шеф-кухарів, а й серед кулінарів-аматорів, які просто готують на своїх кухнях. Адже з картопляного лушпиння, шкірки кавуна і в'ялої зелені можна приготувати безліч смачних страв. Ця хрустка курка - чудовий тому приклад.
Рецепт курки у фритюрі
Інгредієнти:
- Яєчні білки - 4 шт.
- Курка - 400 г (крильця і стегна)
- Борошно - 40г
- Імбир - 10 г
- Вода - 40 мл
- Часник - 10 г
- Соєвий соус - 10 мл
- Картопляний крохмаль - 100 г
- Мірин - 10мл
- Кунжутна олія - 10 мл
- Соняшникова олія
- Сіль і перець за смаком
Приготування:
Натріть імбир разом зі шкіркою на найбільш дрібній тертці.
У мисці змішайте імбир, соєвий соус, кунжутну олію, мірин і зубчик часнику, додайте туди курку і добре перемішайте, щоб вона повністю покрилася маринадом.
Залиште курку маринуватися в холодильнику на три години.
У мисці приготуйте пасту з яєчних білків, борошна та води. Приправте її сіллю та перцем.
Коли курка закінчиться маринуватися, обмажте її пастою, а потім додайте картопляний крохмаль.
Нагрійте олію до 170°C.
Обсмажуйте курку протягом трьох хвилин або до золотистого кольору. Дайте трохи охолонути і подавайте.
Смачного!